Tech

Itt a FairTube, aminek célja egy tisztességesen működő YouTube

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.29 | 13:48

Az álomból még akár valóság is lehet.

Nagy változás jöhet a közeljövőben a legnagyobb videós közösségi oldal életében, de ezúttal a felhasználók és a tartalomgyártók részéről. Nemrég az történt ugyanis, hogy összefogott a YouTubers Union nevű közösségi mozgalom az egyik legnagyobb európai szakszervezetként működő IG Metallal. A német fémipari dolgozók képviseletével együtt a youtuberek a FairTube nevű kezdeményezést indították el, amely egy tisztességen működő platformot szeretne elérni.

A szervezet vezetője, Jörg Sprave-ék csupán annyit szeretnének, hogy a YouTube méltányosan és átlátható módon álljon hozzájuk, partnernek tekintse a tartalomgyártókat. A videós úgy látja, azzal, hogy az IG Metall is beállt melléjük, és ezzel végre érvényesíthetik az akaratukat.

A szervezet vezetője szerint a problémák 2017-ben kezdődtek, amikor kiderült, a platformon sok szélsőséges tartalom mellett is megjelennek a hirdetések. A YouTube ezért lépett, szigorú ellenőrzéseket vezetett be, ami segített a hirdetőket megtartani a platformon. Csakhogy ezzel azt is elérték, hogy sok YouTube-csatorna bevétele csökkent. A videós úgy látja, ha a hirdetők bojkottal fenyegetnék a YouTube-ot, azzal hatni tudnának a platformra. Ez végső soron az ő érdekük is, hiszen olyan tartalom mellett akarják látni a hirdetéseiket, amelyek valóban biztonságosak.

(via hvg.hu)

Címlapkép: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló