Tech

Az Apple két év múlva utolérheti az Androidos telefonokat

Van egy dolog, amiben le vannak maradva, ez pedig a képernyőalatti ujjlenyomatolvasás. Ha minden igaz, a 2021-es telefonjaikban már benne lesz.

A 9to5Mac jelentése szerint a 2021-es iPhonokba vissza kerül tehát az ujjlenyomatolvasó, miközben megmarad a FaceID is, a kettő pedig együtt működik majd. Így aztán brutálisan biztonságos lesz iPhone-t használni, elvégre kettő biometrikus azonosítót már nehezebb becsapni, mint egyet.

A TouchID-t egy nap alatt feltörték a hackerek, két biometrikus azonosítóval viszont már rendesen meggyűlne a bajuk, már ha ez az egész megvalósul. Ming-Csi Kuo, analitikus szállította az információt, aki korábban már megbízhatónak bizonyult. Ettől függetlenül nem érdemes biztosra venni egy ilyen pletykát, főleg, hogy a jóslat két évre előre szól.

Az Apple élen jár az arcfelismerő terén, ujjlenyomatból eléggé lemaradt, az első képernyőalatti ujjlenyomatolvasót ugyanis a Vivo megvalósította 2018 elején. Ehhez képest az Apple három éves csúszásban lesz, mire ők kihozzák az első ilyen készüléket. Emellett az 5G-vel is le vannak maradva, ha minden igaz, 2020-ban jön ez első 5G-s iPhone, ezt a Samsung például már megcsinálta.

 

Címlapkép: Pexels


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló