Mobiltech

Megérkezett a Samsung idei arzenálja

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.21 | 17:48

Van itt minden, 5G-től a hajlíthatóságig.

A 2019-es Moblie World Congress-en három fontos dolgot mutatott a Samsung: egy félbehajtható telefont, egy 5G-s készüléket, valamint az S10 szériát.

Galaxy Fold

Annyira azért nem lepődtünk meg, hogy előálltak egy hajlítható készülékkel, elvégre idén ez a legnagyobb telefonos trend, az 5G mellett. A Galaxy Foldnak alapjáraton 4,6 inch-es kijelzője van, szétnyitva viszont 7,3 inch-es tabletté alakul. A legújabb trend persze mindig nagyon drága, 2000 dollárért dobálják majd április 26-tól.

Új dimenzióba léptetjük a telefonokat és az emberek életét is. Ez már több, mint amit egy új kategóriának lehet nevezni.

– nyilatkozta a Samsung szóvivője. Ha még kicsit túlzott is, valóban új lehetőségeket nyit meg a telefonhasználatban. Egyszerre lehet rajta sorozatot nézni, üzengetni és böngészni.

Galaxy S10 készülékcsalád

Míg a Fold egyfajta különlegesség, a zászlóshajó továbbra is az S10 szériába érkezik, három másik telefonnal együtt, így a következő négy telefon jött:

  • S10e: 5,8 inch, $749
  • S10: 6,1 inch, $899
  • S10+: 6,4 inch, $999
  • S10 5G: 6,4 inch, ennek az árat még nem közöltek

A három komolyabb készülékbe hajlított, AMOLED kijelző kerül, csökkentett kék fény kibocsátással, így kíméli a szemet. Ezzel együtt felturbózott ujjlenyomatolvasót kapott a kijelző alá. Az új 3D szenzornak köszönhetően precízebben tudja azonosítani a gazdáját, tehát biztonságosabb. Az olcsóbb S10e az oldalába kapott ujjlenyomatolvasót, a kijelzője pedig lapos Full HD.

És mire menne egy csúcskategóriás telefon menő kamerarendszer nélkül? Jó eséllyel semmire, természetesen a Samsung ezen a fronton is erősített. Az S10 5G-be került a legtöbb kamera, 3D-s fókusszal a jobb kiterjesztett valóságért. Az S10 és S10+ ugyanez, leszámítva a 3D fókuszt, az S10e-be pedig egy kamera került előre és kettő hátra.

Itt az 5G, már amennyire

A Galaxy S10 5G az első, fogyasztóknak szánt telefon, amit bemutattak és képes fogadni a villámgyors 5G mobilinternetet. Illetve csak képes lenne, az 5G hálózatok még nincsenek kész. De ha egyszer meglesznek, a Samsung előrébb jár majd a többi gyártónál, az Apple-nél különösen, ők 2020-ig egyáltalán nem is tesznek 5G-t a telefonjaikba.

Na és mikorra lesz 5G? A világon van pár szolgáltató elég durva ígéretekkel. Arra viszont, hogy olyan legyen mint a 4G, éveket kell várnunk.

Minden, amit az 5G hálózatról tudni érdemes

Címlapkép: AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló