Tech

Minden, amit az 5G hálózatról tudni érdemes

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.03 | 09:35

Az 5G a mobilinternet következő generációja, ami gyorsabb és megbízhatóbb lesz, mint eddig valaha bármi.

(kép: Pixabay)

A legújabb kutatások szerint az 5G sebessége többszöröse lesz, mint a most használt 3G és 4G hálózatoké. Nagyjából 1 Gb-os letöltési sebességet saccolnak. Viszonyításképp, a legtöbb szolgáltató ugyanezt a sebességet most kábelesen tudja elhozni az otthonainkba.

Ha minden igaz, 2020-ra tervezik a bevezetését az egész világon.

Az 5G-nek köszönhetően egy jobban összekapcsolt világba léphetünk, ahol majd csak úgy repülnek a hatalmas adatcsomagok a levegőben.

Mit jelent számunkra az 5G?

  • Gyorsabb letöltési és feltöltési sebességet
  • Minőségibb online közvetítéseket
  • Jobb videó- és hanghívást
  • Megbízhatóbb internetkapcsolatot

A sebesség és megbízhatóság fejlődése utat enged más technológiák fejlődésének, például az önvezető autók terén. Egy ilyen hálózattal már közelebb leszünk ahhoz, hogy az önvezető autók folyamatos kapcsolatban legyenek egymással, és a közlekedési lámpákkal. Így lenne igazán biztonságos a közlekedés, ehhez viszont elengedhetetlen a maximálisan megbízható internetkapcsolat a járművek között.

A jelenlegi telefonunkkal használhatjuk az 5G-t?

Valószínűleg nem, ugyanis a mostani telefonokat úgy rakták össze, hogy a 4G hálózat működjön rajtuk. De nem kell aggódnunk, jó sok idő lesz, mire az 5G teljesen felváltja a korábbi hálózatokat, mondhatni, hogy előbb megy tönkre a telefonunk, mint hogy ne tudjunk rajta internetezni.

Milyen gyors lesz?

Pontosan nem tudják, mert még dolgoznak a technológián. Vannak, akik szerint elérheti a 10Gb/másodperces letöltési sebességet, de volt, aki szerint a 800Gb/másodpercet is.

Ez azt jelentené, hogy néhány másodpercek alatt tölthetnénk le egy filmet, Full HD minőségben.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló