Tech

Ha bénázol a teszten, ember vagy, tehát vásárolhatsz

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.08 | 17:53

Az amerikai e-kereskedelmi óriás Amazon olyan tesztet készít, ami kideríti, ember vagy-e, és azt akarja, hogy elbukj rajta.

Robotépítők és programozók vesznek részt abban a digitális fegyverkezési versenyben, amelynek célja olyan Turing-tesztek létrehozása, amelyek meg tudják különböztetni egymástól a komputereket és az embereket.

via GIPHY

De egy augusztus elején bejegyzett Amazon-szabadalom egy fordított Turing-tesztet ír le, amin az emberek nagyobb valószínűséggel buknak el, mint a módszeresen és logikusan gondolkodó robotok.

Az olyan jellegű feladatoknál, hogy például “Találd meg az összes f betűt a mondatban”, a robotok jobb eredményeket érnek el.

A szabadalom szerint

Nem valószínű, hogy egy robotot lehet úgy programozni, hogy szándékosan ugyanúgy válaszoljon a kérdésre vagy kihívásra, mint egy ember, mert a megjósolhatóan és megbízhatóan ellentmondásos teljesítmény egyedülállóan emberi jellegzetesség.

Korántsem biztos, hogy az Amazon használni is fogja az új technológiát, de érdekes elképzelni, hogy mielőtt mondjuk fogkrémet vásárolnál a neten, kapsz egy feladványt, és csak akkor léphetsz tovább, ha rosszul válaszolsz.

Címlapfotó: Pixabay CCO


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Elvis Presley lánya
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 13.