Tech

Hivatalosan is bemutatta a Microsoft a két kijelzős Surface Duot

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.08.13 | 11:18

Már elő is lehet rendelni a Surface Duo-t, nem lesz olcsó, de nincs nagyon versenytársa.

A tabletek piaca ugyan átalakulóban és változóban van, a Samsung Unpacked kapcsán már a videónkban beszéltem róla, de most egy újdonság is befutott. A Microsoft tegnap hivatalosan is bemutatta a Surface Duo-t, amelyhez immár ár is tartozik. Az Egyesült Államokban 1399 dolláros, azaz 409 ezer forintos áron válik elérhetővé szeptember 10-től, mely már előrendelhető.

A tablet 250 grammos, kétkijelzős készülék, mely elképesztően vékony, kinyitva kevesebb mint fél cm vastag, mindössze 4,9 milliméter. És két egyenként 5,6 hüvelykes, FHD felbontású, 4:3 képarányú OLED kijelzőt kapott melyek szabadon 360 fokokban hajlíthatóak.

A Duo nem mondható gyengének, bár a Snapdragon 855-tel, 6 GB RAM-al felszerelt eszköznél vannak sokkal gyorsabb telefonok is. Belső memóriája 128/256 GB mely nem bővíthető. Azonban nincs sem 5G sem NFC, kamerából egy 11 megapixeles darab került bele, mely főkamerának és selfie kamerának is használható, attól függően, hogy forgatjuk az eszközt.

Az üzemidőt tekintve nem feltétlenül lesz eleresztve, ugyanis csak egy 3500 mAh-s aksi került bele, melyet 18 wattos gyorstöltéssel is tudunk tölteni. Azonban jár hozzá toll, azaz Microsoft Surface Pen, mely viszont mindkét kijelző támogatja.

A gyártó szerint a többablakos feladatvégzés élmény lehet az Android 10 alapú, egyedi felhasználói felülettel ellátott eszközön, amelyre mi kíváncsiak vagyunk, hiszen eddig az ilyen irányú próbálkozások pár kivétellel zátonyra futottak. OneDrive és Office 360 szolgáltatások természetesen vannak rajta hasonlóan a Google Play Áruházhoz.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló