Tech

Találtunk 10 elég menő rejtett funkciót az új iOS 11-ben

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.22 | 16:24

Nem csak külsőleg, de a kezelésben is megújult az Apple operációs rendszere - mutatjuk a legjobb rejtett újításokat.

Néhány napja már elérhető a legfrissebb almás operációs rendszer, az iOS 11. A Techcrunch segítségével most összeszedtünk 10 rejtett funkciót, ami hasznos lehet minden Apple-felhasználónak.

Személyre szabható Control Center:

Az Apple teljesen újraálmodta a saját vezérlőpultját. Most már minden megtalálható egy oldalon, és nem kell bajlódni azzal, hogy keresgéljük a fontosabb parancsikonokat. És most már a felhasználó saját maga adhat hozzá ikonokat vagy alkalmazásokat az irányító központhoz. Végre.

Sürgősségi mód:

Ha vészhelyzet van, meg kell nyomnod ötször egymás után a Sleep/Wake gombot, és a telefonod azonnal tárcsázza a már korábban beállított segélyszámot. Ebben az üzemmódban a telefon kikapcsolja az ujjlenyomat-olvasót (az iPhone X-en pedig a Face ID-t), és az újraaktiválásához meg kell adni a jelszót.

Wi-fi megosztás:

Azok az ismerőseid, akik iOS 11-et futtató készüléket használnak, azonnal tudnak kapcsolódni arra a hálózatra, amit használsz. Ha elfogadod, a barátaid eszköze automatikusan megkapja a Wi-Fi jelszót, így gyorsan csatlakozthatnak a nethez.

Beépített képernyőfelvétel:

Ennek segítségével már magán az iOS 11 készüléken keresztül is lehet készíteni felvételeket – nem úgy, mint korábban. Az új funkcióval megmutathatod barátaidnak, kollégáidnak, hogy éppen min dolgozol a saját készülékeden, majd elküldheted ezt egy videó fájlban; de akár FaceTime hívásokat vagy navigációkat is felvehetsz vele.

GIFEK!

Hihetetlen, de igaz! Mostantól már el is menthetjük a gifeket a készülékünkre – bármikor jól jöhetnek.

Az Apple Maps felzárkózott a Google Maps mellé:

Igen, azt eddig is tudtuk, hogy a Google Maps az igazán korszerű térképes alkalmazás, de mostantól az Apple is próbálja felvenni a kesztyűt. A legújabb Apple Mapps rengeteg újítást tartalmaz, most már itt is szerepelnek a repterek és az éttermek/boltok, és most már lehet emeletek között is navigálni. Grat!

 

Automata Ne zavarj! üzemmód vezetés közben:

Ha bluetooth segítségével van csatlakoztatva a telefonod a kocsidhoz, a készüléked azonnal ne zavarj! módba teszi az iPhone-od.

Eljött az appok mennyországa: 

Ha nincs elég helyünk a telefonon vagy az iPaden, most már manuálisan is törölhetünk alig használt vagy felesleges alkalmazásokat. Az app offloading funkció lehetővé teszi az optimális tárhely-kihasználást a nem használt applikációk manuális vagy automatikus törlésével úgy, hogy az előzőleg kialakított beállítások megmaradnak.

Újfajta billentyűzetek:

Látjátok azokat a szürke betűket az iPad billentyűzetén?


Igen, most már úgy is lehet gépelni, hogy nem kell egy másik billentyűzetet előhívni ahhoz, hogy beüssünk valamit. Azért ehhez kell egy kis idő, mire megszokja a felhasználó.

FLAC, vagyis veszteségmentes audio fájlok lejátszása 

Ez a frissítés a vájtfűlüeknek van kitalálva természetesen: végre almás eszközökkel is le lehet játszani veszteségmentes audio fájlformátumokat, és így teljes valójában élvezhetjük a zenéket. Az egyik legnépszerűbb ilyen formátum a FLAC, amit korábban az iOS nem támogatott, de az iOS 11 már igen.

Fotók: Techcrunch


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló