Tech

Minden okoseszközön lehet pornót nézni, amin nem, az annyit is ér

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.04 | 04:40

Szexvideót raktak ki a Home Depot lakberendezési üzlet egyik okoshűtőjére. A Twitter imádja, pedig ez egy jó jel, ki akarná, hogy a hűtője cenzúrázza.

Ha valamin meg lehet nyitni egy böngészőt, azon valaki pornót fog nézni. Nincs ilyen törvénye az informatikának, de kellene lennie. Aki pedig nem gondol arra, hogy az általa telepített, internetre csatlakoztatott eszközön valaki pornót fog nézni, nagy meglepetéseknek néz elébe.

Az amerikai Home Depot lakberendezési áruház azzal került be a hírekbe, hogy az internet egyik legizgalmasabb őrültje megosztott egy fotót a boltban kapható okoshűtőről. Azon az eszközön, ami eleve a hűtő és a számítógép nehezen megmagyarázható elegye, egy böngésző futott, a böngészőben pedig a Pornhub pornóoldal.

A The Next Web ezt úgy írta meg, hogy Pornhub-támogatással rendelkező hűtő lehet a lakberendezési bolt legnépszerűbb terméke, bár az ára még nem ismert. A valódihelyzet azonban még viccesebb, bármely böngészővel rendelkező okoskütyün lehet többek között pornót is nézni. Vagy YouTube-ot, Netflixet, kisfilmeket a Vimeóról.

Ki ez a McAfee?

A hír valószínűleg nem lett volna több egy poénnál – mint ahogy a Redditen, ahol először feltűnt a kép, csak ennyi volt – ha nem John McAfee hívja fel rá a figyelmet. A fickó a nevét viselő antivíruscég alapítója, igaz, a céget már eladta, az új tulajdonos feje fő amiatt, hogy McAfee gyakran bekerül a hírekbe. Az excentrikus milliomos évekig élt Belize-ben, ahol vagy drogokkal vagy alternatív gyógyszerekkel kísérletezett, attól függ, hogy az ember kinek hisz.

John mcafee
Idén elnökjelölt is próbált lenni McAfeefotó: Gage Skidmore / Flickr CC-BY

Az országból végül James Bond filmbe illő módon távozott. Korrupcióval és gyilkossági kísérletekkel vádolva meg közben mindenkit, aki fel akarta tartani. A képet árnyalja, hogy a belize-i szervezett bűnözés elleni rendőrség kábítószer előállítása és bejegyzetlen fegyverek miatt tartott korábban razziát a milliárdos házában.

Min volt már pornó?

Sokkal kisebb ügy lett abból például, hogy a New Yorkban telepített wifit szóró, érintőképernyős terminálokat bezárják. Az ok egyszerű: az ingyen használható gépeken nem azok a jól öltözött üzletemberek nézték meg a buszmenetrendet, akik az építészek látványtervein szoktak szerepelni. Az utcán élők, akik birtokba vették az utcára telepített gépeket, olyat is néztek rajta, ami a rendszer üzemeltetői szerint nem való nyilvános helyre.

linknys

A panaszok nem feltétlenül szexvideókról szóltak. A készülékekről hangosan hallgattak zenét, már ez is elég volt, hogy az eszközök környékén lakók fellázadjanak. Kezdetben a hangerő csökkentésével és szűrőszoftver telepítésével védekeztek, de idén szeptemberben végül lehúzták az internetről a kioszkokat. Az eszközök akkor lesznek újra használhatók, ha a rendszert üzemeltető CityBridge-nek lesz egy jó ötlete a pornó, a hangos zene és minden más zavaró elem kiszűrésére. Azaz soha.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló