Tech

Szemüvegbe építette a sportedzőt az Oakley

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.04 | 20:53

Százhúszezer forintba kerül a robotedző, ami még azt is tudja, hogyan izzasszon meg, ha ellógtuk a korábbi edzéseinket.

Az Intel és az Oakley márkát birtokló Luxottica együttműködéséből született meg a legújabb okosszemüveg – írja a Reuters. A Radar Pace technológiával felszerelt szemüveggel úgy lehet beszélgetni, mintha csak az edzővel rádióznánk.

Oakley Radar Pace

A sportolóra szerelt szenzorok összes adatát valós időben kiértékelő rendszer rá tud szólni a sportolóra, ha úgy érzi lazsál. A futó vagy bicikliző ember piszkálásán túl is érdekesek a rendszer funckiói: személyre szabott edzéstervet tud készíteni, és ami a legérdekesebb, válaszol a sportoló kérdéseire. Még arra is képes, hogy a kihagyott edzésekkel számoljon, és beépítse a következő alkalmakba a kimaradt gyakorlatokat.

Bár az Oakley szemüvegekben utazik, a Radar Pace technológia semmit nem vetít a szem elé. A drága és könnyen elrontható kijelzős technológia helyett csak hangkommunikáció van egyelőre az eszközben.

A szemüveget az Oakley weboldalán és néhány szalonjában lehet megvásárolni október harmadika óta. Aki intelligens robotedzőt akar, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, 450 dollárba kerül a szemüveg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló