Tech

Hoppá! Itt egy szemüveg, ami blokkolja a képernyőket

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.08 | 13:33

Az IRL Lab készítette el a szemüveget, amely blokkolja az LCD és LED kijelzőket. Itt van, hogy működik.

Megvan a ’88-as, Elpusztíthatatlanok című film? Nem baj, ha nincs, a lényeg, hogy volt benne egy szemüveg, amelyen keresztül nem látszódott semmilyen reklám.

Ez ihlette az IRL-es srácok darabját, akik a képernyők ellen lépnek fel, az ugyanolyan kinézetű szemüvegükkel. Fekete és egyszerű, csupán a két oldalára került egy-egy IRL logó. Szerintük szükség van valamire, ami ellenállást jelent a világot ellepő, rengeteg képernyőre, ezért hozták létre ezt. Az amerikaiak például naponta 11 órát töltenek képernyők bámulásával naponta a New York Times idei felmérése szerint, úgy gondolják, ez blokkolja az emberi kapcsolatok kialakulását és fejlőddését, szóval ők blokkolják a kijelzőket.

Hogyan?

A napszemüveg nevéhez hűen a nap ellen is véd, viszont különleges lencsét kapott. Horizontálisan polarizálták, aminek köszönhetően elnyeli a képernyő fényhullámait. Aki kíváncsi a mögötte álló technikára, ebben a videóban szemléltetik a működését. Mindenesetre még csak bétafázisban van, nem is működik még minden kijelzőre, egyelőre blokkolja a legtöbb TV kijelzőt, néhány számítógépét, telefonokat viszont egyáltalán nem.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló