Tech

Végleg elfüstölt a Samsung Galaxy Note 7: befejezik a mobil gyártását

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.11 | 14:33

Még nem lehet felmérni, mekkora kárt okozott a cégnek a lángra kapó mobil. Az biztos, hogy legalább 17 milliárd dollárnyit.

Minden kereskedelmi partnerét megkérte a Samsung, hogy vegyék le a Note 7 okostelefonokat a polcról. A telefonról nem sokkal a piacra kerülés után kiderült, hogy bizonyos körülmények között túlmelegedik és lángra kap az akkumulátora. A cég ekkor még csak javításra hívta vissza a mobilokat, azóta azonban több cserélt, elvben tűzbiztos készülék is lángra lobbant.

Már a kezdeti kigyulladások is sokat ártottak a Samsung hírnevének, az viszont, hogy a cserepéldányok sem biztonságosak, még nagyobb csapás. A Note 7 tulajdonosok most aközött választhatnak, hogy a pénzüket kérik vissza vagy megpróbálkoznak egy másik telefonnal.

A cég a mai nappal leállította a készülék gyártását is, valószínűleg azért, mert egy harmadik, újra javított mobil eladhatatlan lenne. A hírre a cég részvényei nyolc százalékot estek a szöuli tőzsdén. A BGR szerint a visszahívás és a gyártás leállítása 17 milliárd dolláros azonnali veszteséget jelent, a márkán esett csorba értékét pedig korai lenne egyelőre megtippelni. A lap által megkérdezett kutató szerint a cég többi termékében is megrendült a bizalom, a mobilos üzletág akár 15 százalékkal is kevesebb profitot termelhet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló