Tech

Repülő taxik lesznek a párizsi olimpián 2024-ben?

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.13 | 11:18

Párizs 2021 júniusában megkezdi a repülő taxik tesztelését a 2024-es nyári olimpiai játékok előkészítéseként.

Vajon 2021 lesz az az év, amikor a repülő autók és taxik végre valósággá válnak? Ha a legújabb híreknek és pletykáknak akarunk hinni, akkor a válasz igen!

A közelmúltban egy ausztrál milliomos meghirdette a Repülő F1 névre keresztelt versenysorozatát, amely a tervek szerint jövőre kezdődik.
És most megtudtuk azt is, hogy Párizs 2021 júniusában megkezdi a repülő taxik tesztelését a 2024-es nyári olimpiai játékok előkészítéseként.

Az üzemi tesztek jövő júniusban kezdődnek, és a Pontoise-Cormeilles-en-Vexin repülőtéren zajlanak majd, amely autóval 90 percre található a fővárostól északnyugatra. A bejelentést az Ile-de-France régió, a Groupe ADP repülőtér-üzemeltető és a RATP tömegközlekedési vállalat közösen tette meg, ők azok akik együttműködtek a szolgáltatás párizsi bevezetésében.

A Volocopter nevű német start-up által gyártott teljes elektromos repülőgépeket használják majd a kísérlethez. A drónszerű járművet VoloCity-nek hívják, és ez az első kereskedelmi forgalomba kapható légi taxi a világon. Ha a Volocopter név ismerősen hangzik, az azért van, mert a német vállalat 2017-ben hasonló kísérleteket jelentett be Dubai városával, és bíznak abban, hogy a következő két-három évben megkezdik a tényleges tevékenységet.

A vállalat 55 millió dollárt gyűjtött a VoloCity számára, amelyet a kínai Geely Holding gyárt majd le. Nem véletlenül, hiszen ez az egyik legnagyobb autóipari konglomerátum, amelynek olyan autómárkái vannak, mint a Volvo, a Lotus és a Proton. A VoloCity repülő taxi kilenc elektromos akkumulátorral rendelkezik, amelyek összesen 18 motort működtetnek. Egyenlőre 35 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, végsebessége pedig 110 km/óra.

Florian Reuter, a Volocopter vezérigazgatója elmondta az újságíróknak, ha ezek a tesztek a remélt módon mennek, akkor a prototípus készen áll a repülésekre a 2024. évi párizsi olimpián. Vallerie Pécresse, Ile-de-France regionális elnöke elmondta, hogy minden azon múlik, hogy a 2024-es próba jól megy-e.

Ha igen, akkor 2030-ig teszteljük majd a terméket. Ezt követően, ha teljesen biztonságosnak, és az utasok számára is megfelelőek, akkor nincs akadálya annak, hogy ezek a repülő taxik megjelenhessenek a fővárosban.

– mondta a francia politikus.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.