Tech

A Google kvantumszámítógépe egy teljesen új világot nyithat meg

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.17 | 15:49

Ha valóban működik majd a kvantumszámítógép, az igazán forradalmi változás lehet a technológiában.

Harmut Neven, a Google vezető kutató mérnöke hisz a párhuzamos univerzumokban. Az 53 éves szakembere a Wall Street Journal újságírójának megmutatta, hogyan is működik a gyakorlatban a kvantummechanika, vagyis az atomok és részecskék fizikája.

Hartmut Neven, a Google mérnöke 2010-ben.fotó: Flickr

A Google már évek óta dolgozik a projekten, és ha valóban forgalomba hozzák a kvantumszámítógépeket a jövőben, az nagyban megváltoztathatja a mai tech világot. A cég 2015 decemberében mutatta be először a fekete kis dobozt, amelyet az amerikai űrkutatási hivatallal (NASA) és az Egyetemi Űrkutatási Szövetséggel (USRA) együtt indított el még 2013-ban. A gép jelenleg a kaliforniai Ames Kutatóközpontban van, de még nem használták a gyakorlatban.

#quantumcomputer

Possession immédiate (@possession_immediate) által megosztott bejegyzés,

A Google által kidolgozott algoritmus segítségével a kvantumszámítógép százmilliószor gyorsabban oldja majd meg azokat a feladatokat, amelyeket a mai hagyományos otthoni számítógépek végeznek el. Mindez óriási hatással lehet a vezető nélküli autó, az emberszerű robotok vagy az űrszondák fejlődésére. A világ első kvantumkomputerét már tesztelték az új QA nevű algoritmussal, és össze is vetették a hagyományos számítógépekkel. Egy olyan típusú problémát, amelyet egy otthoni gép 100 nap alatt oldana meg, a kvantumszámítógép körülbelül egy századmásodperc alatt végez el, ráadásul jóval kevesebb energiát fogyasztva, mint a mai gépek.

#dwave #quantumcomputer

Динислам Турайханов (@dinislamlucky) által megosztott bejegyzés,

Ha valóban működik majd a kvantumszámítógép, az igazán forradalmi változás lehet a technológiában, és ez valószínűleg teljesen új megvilágításba helyez mindent, amit eddig a számítógépekkel végeztünk.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.