Tech

Nem szeretsz füvet nyírni? Kobi megcsinálja helyetted

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.25 | 10:03

Ha nem szeretsz kertészkedni, vagy csak nincs időd rendben tartani a gyepet, akkor Kobit igazán szeretni fogod.

Az automata robot GPS, és beépített érzékelők segítségével vágja le a füvet, de itt nem áll meg a tudománya: havat is lapátol és összeszedi a leveleket, attól függően, hogy mire van szükség. Ha nem bíznál mindent Kobira, az sem gond: egy applikáció segítségével irányíthatod az okostelefondodról.

A három részből álló robot több mint 28 ezer négyzetméteren képes rendben tartani a gyepet, több mint 12 ezer négyzetméternyi területen szedi fel a leveleket, vagy akár ezer négyzetméternyi területen takarítja el a havat.

Pár alapvető beállítás és tanuló üzemmód után Kobi teljesen önálló: elég körbevezetni a kertben, és megmutatni a fix akadályokat, illetve azt, hogy hova tegye az összegyűjtött leveleket.  Ellenőrzi az időjárást, és annak fügvényében teszi a dolgát, és miután végzett, visszatér a töltőállomására.

Ha valaki el akarná lopni munka közben, vagy a garázsból, akkor jelzést ad az okostelefonunknak. Persze előfordulhat, hogy épp nem a teraszról gyönyörködünk a robot fűnyírási képességeiben, vagy nyugodtan olvasgatunk, és nem tudunk azonnal cselekedni: ez sem probléma, Kobi letiltja az egész rendszert, így használhatatlanná válik.

Kell!

Ennél már csak az lenne jobb, ha még a sövényt is különböző formákra igazítaná. Azért ez így is elég jó konstrukció. Az egyetlen probléma, hogy Kobi nem éppen a legolcsóbb kertész: 3999 dollárért lehet majd megvásárolni 2017 elejétől.

Meet Kobi from The Kobi Company on Vimeo.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló