Tech

A Microsoft igazi csodagéppel nyomná le az iMacet

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.27 | 18:00

Kell! - kategória és nem az Apple-től. A Microsoft végre felvette a kesztyűt, és csinált egy igazán ütős gépet. Nem gémereknek készült, hanem például grafikusoknak és tervezőknek, akiknek tényleg fontos a minőség. Sajnos az árán is látszik, hogy komolyan vették a fejlesztését, de ezen a szinten nincsenek csodák, jó gépet nem is lehet olcsón kapni.

 

forrás: microsoft.com
forrás: microsoft.com

 

Olyan fronton indított támadást a Microsoft az Apple ellen, amire a Tim Cook vezette cég biztosan nem számított. A Surface Studio nevű, hatalmas érintőkijelzővel felszerelt asztali PC a kreatív területen dolgozók igényeit igyekszik kielégíteni. Azokét, akiknek az asztalán eddig a legnagyobb iMac volt. A design mondjuk nem bátor, kábé az iMac. Hogy cserélnek-e a designfasiszta keratívok, az kérdés, de jó érvekkel pakolták meg az új gépet.

A monitor tud

A Studio monitora 4500*3000 pixel felbontású, ami majdnem kétharmaddal több, mint egy amúgy sem kicsi 4K-s tévé, az ígéret szerint tökéletesen pontos színvisszaadásra képes. Ez azért fontos, mert egy tervező számára nem mindegy, hogy a monitoron látott színek hogyan néznek ki a valóságban. A digitális rajztáblaként is használható kijelzőre tollal is lehet rajzolni, és lehet mellé venni egy Puck nevű eszközt, amely a színek közti váltogatást, eszközök közti, tallózást, zoomolást teszi egyszerűbbé.

A szofverek lesznek hozzá a cukorkák

A Surface Studio ugyan hardvernek is gyönyörű, de ez nem adná el (főleg, hogy csekély 3000 dollárért, vagyis úgy 840 ezer forintért lehet megrendelni). A Windows 10 jövő tavaszra időzített Creativity Update nevű frissítőcsomagja azonban még több érdekes tulajdonsággal ruházhatja fel a gépet. Még a legváltozatlanabb, legállandóbb Microsoft programot is elkezdték átszabni, jön az új, 3D-s funkciókkal felszerelt Paint, ami után három kérdőjel jár, nem értjük miért lesz jó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló