Tech

Megetették a Google rendszerével, hogy ez a teknős egy lőfegyver

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.03 | 14:33

A világ leghíresebb tech-egyetemeinek egyike, a MIT sok tesztet végez. Most a LabSix nevű kutatócsoportja, amelyik mesterséges intelligenciával foglalkozik, a Google MI-vel működő tárgyfelismerő rendszerének esett neki. Az utóbbi elég rosszul állta a próbát, ugyanis egy teknősre azt hitte, hogy fegyver, egy macskára, hogy guacamole, egy baseball labdára pedig azt, hogy egy csésze eszpresszó.

A világban egyre gyakoribb az öntanuló gépek jelenléte, szinte mindenhol ott vannak, egészen az otthonunktól a telefonunkig. Az egyik élenjáró fejlesztő a Google, akik ugyanezt a technológiát használják az önvezető autóikhoz. Ami azért ijesztő, mert ez a rendszer a rendszer különbözteti meg a STOP táblát egy zebrán átkelő gyalogostól, rossz körülmények között is, például nagy sebességen, hóviharban.

Kicsit korai még gépekre bízni az életünket

Legalábbis erre jutottak a világ LabSix kutatói, miután megvizsgálták a Google tárgyfelismerőjét.  Ennek során 3D nyomtatóval készítettek egy teknőst, aminek a páncélzatát ők alakították, ezzel sikeresen átverve a felismerőrendszert. Ugyanez történt a macskával, meg a baseball labdával is. A kutatásból kiderült, hogy a program még nem képes felismerni egy tárgyat, ami egy kicsit más, vagy kicsit sérült. Legyen az egy egyedi páncélzatú teknős, vagy egy meggörbült STOP tábla. Te beülnél egy olyan autóba, aminek a rendszere nem ismer fel egyértelmű dolgokat?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.