Tech

Birkák segítségével került fel a Feröer-szigetek a Google Street View-ra

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.09 | 18:13

Máshol autókkal fényképeznek, a skandináv szigetországban párosujjú patásokkal.

Making sheep view 360 #wewantgooglestreetview

THE FIRST 360 FILM HELLO YOU GUYS. The first Sheep View footage is up and ready! I have already uploaded some of the best 360 pictures to Google Street View, so now you can take the tour for yourself. Just click the link below and you will be taken straight to the beautiful Faroe Islands.

Pár éve, amikor Magyarország is felkerült a Google Street View-ra, akkor ismerkedtek meg többen nálunk is a rendszer működésével: az utakon járó, tetejükön több irányba néző kamerákat szállító autók azóta már többször is újrafényképezték az országot. A Feröer-szigeteknek viszont mostanáig várnia kellett, hogy őket is meg lehessen nézni a Street View, náluk ugyanis nem túl alkalmas a terep az autók számára.

A szigetcsoporton, aminek neve magyarul birkát jelent, az 50000 lakos mellett viszont tenyésztenek kb. 70000 juhot is (nomen est omen), akik fű után kutatva bejárják a szigetcsoport minden zugát. Elég logikus ötlet, hogy autók helyett inkább birkákra szereljék a kamerákat, és pontosan így is tettek. Így született a Google Sheep View:

TAKING THE FIRST STEP – 03 Lab

HELLO YOU GUYS. Meet my two friends, Leif and David. They are helping me with my mission. Leif is a shepherd and David is an inventor who has been working with animals for many years. So both the sheep and I are in great hands!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.