Tech

Hatalmas bukta: a GoPro visszahívja alig két hete a piacon lévő új drónját

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.09 | 13:08

A világ vezető akciókamera gyártója most készített először saját drónt, de alig két hét után visszahívják az összes eladott darabot.

Csak néhány felhasználónál jelentkezett a hiba, de a GoPro úgy döntött, hogy visszahívja a Karma drón összes eladott példányát. A quadrocopter a Hero 5 akciókamerával együtt jelent meg, eddig körülbelül 2500 darabot értékesítettek belő, most viszont úgy tűnik, valami nincs rendben vele (a sajtóközlemény energiaellátási hibát említ). Időközben meg is jelentek a működési zavart bemutató videók a neten, amiket látszik, hogy a Karma motorjai egyszer csak leállnak, és az egész szerkezet lezuhan. Ez azon túl, hogy a drón nyilván ripityára törik, elég balesetveszélyes is:

Rosszabbkor nem is jöhetett volna ez a cégnek, hiszen a legnagyobb kínai drón gyártó, a DJI szinte velük egy időben dobta piacra a nagyon hasonló specifikációjú, hétköznapi felhasználásra szánt, összecsukható Mavic Pro-t, ráadásul a cég a legutóbb üzleti negyedéven 23%-kal elmaradt a kalkulált bevételektől, erre pedig nagyon érzékenyen reagáltak a tőzsdék, a GoPro részvények árfolyama egyre csak esik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló