Tech

Fontos változás jön a Facebookon – mindenkit érint!

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.18 | 16:18
  • trendindex: 3

Néhány nap múlva mindenkire érvényes változások kerülnek bevezetésre a Facebookon.

Alig másfél hét múlva igen fontos változások lépnek érvénybe a Facebookon, ami alaposan átalakítja a profilokon megjelenő információs dobozt – azaz a Névjegyet, amely jellemzően az adott felhasználó legfontosabb személyes adatait mutatja – figyelmeztetett a Business Insider. 

A Facebook eszerint teljesen eltávolítja ezekből a rubrikákból az ‘Érdeklődés’ kategóriát, amely a szexuális irányultságot jelzi, de többé nem lesz látható a ‘Vallási nézetek’ és a ‘Politikai nézetek’ sem, ahogyan hamarosan már a személyek lakcímét sem fogja látni senki. A portál szerint a többi információ, mint például az elérhetőség (telefonszám, email-cím stb.) és az egyéb alapadatok változatlanul maradnak.

Hogy a közösségi médiaóriás pontosan miért távolítja el ezeket az információs kategóriákat, azt egyelőre nem tudni, a 24.hu viszont rámutatott, hogy az eltávolításra kerülő adatokban van egy nagyon fontos közös nevező. Ezek ugyanis az Európai Unió adatvédelmi rendelete, a GDPR értelmében mindegyik különleges adatnak minősül, amelyekre így különleges adatkezelési feltételek vonatkoznak.

A Facebook változtatásai elméletileg minden egyes felhasználónál december 1-től lépnek érvénybe, ezt követően pedig a fenti információkat – akinél nyilvánosak) többé senki nem fogja látni.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló