Tech

Hoppá, a Google figyel téged: meg fogsz döbbenni, mennyire!

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.24 | 07:18

Új funkciót vezet be a Google Meet, amiből kiderül: nagyon is figyel téged. Jobban, mint hitted volna.

A Google Meet mostantól automatikusan érzékeli, ha valaki jelentkezik egy megbeszélésen, és felemeli a kezét az alkalmazásban. A funkció segítségével a résztvevők könnyen jelezhetik, hogy szólni kívánnak, anélkül, hogy manuálisan kellene megnyomniuk a kézfelemelés gombot.

A Google közleménye szerint az alkalmazás csak akkor észleli a felemelt kezet, ha az jól látható a kamera számára, és megfelelő távolságban van a felhasználó arcától és testétől. A mesterséges intelligencia által vezérelt funkció néhány másodpercet igényelhet a gesztusérzékelés aktiválásához. Amikor a rendszer észleli a kézfelemelést, az ikon megjelenik a videóablakban, és a résztvevő a főképernyőre kerül, hogy a moderátorok láthassák, hogy szót kér.

A legtöbb Google Meet Workspace-csomagban a gesztusérzékelő alapértelmezés szerint letiltva van, de lehetőség van a beállításokban engedélyezni. A funkció automatikusan kikapcsol, amikor valaki éppen beszél, valószínűleg azért, hogy ne aktiválódjon minden alkalommal, amikor valaki gesztikulál beszélgetés közben. Az új funkció kényelmes megoldást nyújt, különösen olyan helyzetekben, amikor a résztvevők távolabb vannak a számítógéptől vagy eszköztől, és nem tudják manuálisan aktiválni a kézfelemelés gombot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló