Tech

Hackerek ejtették túszul a San Francisco-i tömegközlekedést

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.28 | 15:21

A keleti parti nagyváros jegykiadó automatáin az Out Of Service és a You Hacked feliratok voltak olvashatóak a hétvégén. Mint kiderül, hacker támadás érte a közlekedési vállalatot, akiktől váltságdíjat kértek a blokkolás megszüntetéséért.

(Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)
(Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

Szombaton jó napjuk volt a San Francisco-iaknak, ugyanis ingyen utazhattak a város tömegközlekedésén. Na nem azért, mert ilyen jó fej a város és a közlekedési vállalat, hanem mert nem tudtak volna jegyet venni. A jegykiadó automatákat ugyanis hacker támadás érte péntek délután, amit csak vasárnap reggelre tudtak elhárítani az illetékesek. A támadás több mint 2000 egységet érintett, ezek kijelzőjén az Out of Service felirat volt olvasható.

A rendszer egyéb részeit nem érintette a támadás, a jegyvásárláson kívül minden működött, ezért végül az illetékesek hagyták ingyen utazni az embereket, hogy elkerüljék a közlekedési káoszt. Nem egyszerű csínyről volt szó, a hacker ugyanis megüzente, hogyan érhet véget a rémálom a közlekedési vállalat számára, a rontás levétel egyes híradások szerint 100 bitcoinba, vagyis körülbelül 20 millió forintnak megfelelő dollárjába került volna a társaságnak.

Végül vasárnap reggelre helyre állt a rend. Arról nem nyilatkoznak, hogy fizettek-e. A támadás tényét azonban nehéz lenne vitatni, ugyanis az utasok rengeteg fotót készítettek a kijelzőkön megjelent feliratokról, ezeken látszik a hacker üzenete is ahol megadja a kapcsolatfelvételre használható e-mail címet:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.