Tech

A meztelen tested után az arcodat is látni szeretné a Facebook

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 14:26

A Facebook felveszi a harcot a spambotokkal szemben, mindezt úgy, hogy a felhasználóktól kér arcképeket. A spambotok kamu felhasználókat készítenek, ismerősnek jelölnek, és reklámoznak. Ilyesmi botok terjesztik a Facebook vírusokat is. Tehát igencsak képesek megkeseríteni az életed, pláne, ha állandóan a fészen lógsz. Na de hogyan segít ebben néhány arckép?

Az iPhone X FaceID-ja már megmutatta, hogy az ujjlenyomat után, az emberi arc lesz az új azonosítási forma. Hogy átverhető-e, arról már írtunk. A közösségi oldalaknak ez nagy előny lenne, hiszen ha az arcképedet tutira tudják társítani a többi adatodhoz, sokkal többet ér majd az adatbázisuk a hirdetők felé. És persze a biztonság sem utolsó szempont, a betű-szám kombinációs jelszavakat el lehet lopni, az arcodat már jóval nehezebb.

Ezekkel az arcképekkel a Facebook még csak teszteli az új rendszert. Ha minden összejön, lehet, hogy minden felhasználói fiók arcképhez lesz kötve, így elég nehéz lesz kamu felhasználókat létrehozni, amik spambotként üzemelhetnek. Viszont most még csak néhány felhasználót érint a dolog. Ez elég kellemetlen lehet, ugyanis a teszt során többször kizárnak az oldalról addig, amíg nem küldesz magadról egy újabb fotót. Ez történt ezzel a Reddit felhasználóval is, aki közzé is tette, hogy mekkorát szívott vele:

A Facebook korábban a meztelen fotóinkat kérte, és megígérték, hogy azonnal törlik őket, ezt az ígéretet tették most is. Bár azért ijesztő, hogy a Facebook a testünk minden szegletét ismerni szeretné.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló