Tech

Vigyázz! Ha MacBookod van, most bárki hozzáférhet a gépedhez

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 11:19

Hatalmas biztonsági rést találtak az új MacBook operációs rendszeren, a High Sierrán. Bejelentkezésnél csak egy szót kell beírni a felhasználó név helyére, és meg is van az admin jog, tehát a teljes hozzáférés.

pixabay.com CC0

Igen, a “root” szót kell beírni, ami elég magától értetődő egyébként. Ezzel a módszerrel bárki megszerezheti az összes adatot egy MacBook-ról, és megváltoztathatja a jelszavakat, nem kell hozzá extra számítógépes tudás. Tegyük hozzá, azért elvileg nem elég távolról ügyködni, annyi kikötés van, hogy fizikailag hozzá kell férni a géphez. Ez azt jelenti, hogy interneten keresztül nem lehet ilyen módon feltörni a gépeket, bár azért lehet, hogy megkönnyíti a hackerek dolgát. Viszont mondjuk egy kávézóban, munkahelyen, vagy bárhol máshol, ahol egy percre is magára marad gép, bukhatjuk a személyes dolgainkat a gépen.

Az Apple megerősítette a hibát, és már dolgoznak a javításon. Addig is arra biztatja a felhasználókat, hogy állítsanak be admin jelszót, így a “root” szó önmagában nem lesz elég, jelszó is kell majd a teljes hozzáféréshez.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló