Tech

Hamarosan elkészül a technológia, ami megváltoztatja a világot

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.04 | 19:21
  • trendindex: 2

Tesztelték az 5G hálózatot, most már tényleg nagyon közel van.

Kép: Pixabay

Korábban itt írtunk arról, hogy mit kell tudni az 5G-ről. A lényeg, hogy a mobilinternet felgyorsul és stabilabb lesz, ez pedig új lehetőségeket nyit a techvilágban, például az önvezető autók terén is.

Az 5G-vel nem kell majd kizárólag a szenzoraikra hagyatkozniuk, ugyanis a következő generáció sebességével és stabilitásával a kocsik már egymással is kommunikálhatnak majd interneten keresztül. Tehát az 5G szinte elengedhetetlen az önvezető autók hatékony működéséhez, főleg, hogy a közlekedési lámpák állapotáról is neten keresztül tájékozódnak majd.

Már a kanyarban van

Átalakítottak egy Samsung S10-et úgy, hogy az képes legyen fogadni az 5G-t. Ez volt az első alkalom a világon, amikor publikusan okostelefont csatlakoztattak ehhez a hálózathoz.

Szóval a telefongyártók összekaphatják magukat, a végén még előbb kész lesz a hálózat, mint hogy csatlakozni tudnánk hozzá. A Samsung 2019 elejére már be is ígérte az első ilyen készüléket, a Huawei-jel együtt. Az Apple viszont nagyon csendben van, ha minden igaz, ők 2020 előtt nem jönnek elő 5G-s mobillal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló