Tech

Itt az Apple extrém drága fejhallgatója, az AirPods Max

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.12.09 | 09:48

Lehengerlő hifiaudio és az AirPodsból már jól ismert mesésen kifinomult egyszerűség ötvözete. Legalábbis ezt állítja a gyártó. Negyed millió forintért!

Sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán Apple fejhallgató, hiszen az Apple 6 éve felvásárolta a fejhallgatós vonalon nagyon gurító Beats céget, most viszont piacra léptek egy a csúcskategóriába pozícionált fejhallgatóval. Nem a hatalmas basszusokról, hanem inkább a kényelemről, a realisztikus hangzásról, a részletességről és a térérzetről fog szólni.

Az AirPods Max a hifihangzást piacvezető aktív zajszűréssel ötvözve nyújt páratlan hang­élményt. Egyedi felépítésű meghajtói minden alkotó­elemükkel azon dolgoznak, hogy a lehető leg­kisebb torzítással szólaljon meg a hang a teljes hall­ható tartományban. A mély, gazdag basszusoktól a pontos közép­tartományon át a hibátlan, fényesen szóló magas hangokig valóban kristály­tiszta hangzást élvezhetsz.

Legalábbis a közlemény szerint, de a lényeg, hogy nem lesz olcsó a motyó, hiszen a hazai ára 235 ezer forint. Tegyük hozzá, hogy a csúcs minőségű fejhallgatók ára valóban itt van, szóval nem gondoljuk, hogy nem lesz rá kereslet. Az AirPods Max mindkét kagylójába az Apple saját tervezésű, hatékony H1 chipje került, ami tartalmaz egy modemet a Bluetooth-kapcsolat kezelésére, egy digitális jelfeldolgozót (DSP) a tömörített audio stream dekódolására és egy társprocesszort (esetleg egy második DSP-t) az érzékelőkből származó információk kezelése.

Valószínűleg a jellemző hangzás itt is jelen lesz, és nem audiophile hangzás lesz, inkább a legjobb tartalomfogyasztásra szánt eszköz lehet. A kinézetre nincs panasz, találkozik az Apple Watch digitális koronája, az AirPods ökoszisztémával. A lényeg az, hogy már ezt a piacot is lefedi a gyártó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló