Tech

Digitális ajándékok, amiket még a posta sem tud elhagyni

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.18 | 17:09

Az idei az év, amikor a későn észbe kapó, a karácsonyi bevásárlást az utolsó pillanatig halasztók járnak jól. Hogy miért? Mert a nálunk jobb, előrelátóbb emberek csomagjai épp a postán szikkadnak, és semmi garancia nincs arra, hogy odaérnek a fa alá. Mit lehet ilyenkor ajándékozni, ha a plázába se nagyon akarunk bemerészkedni? Digitális bármit!

Spotify előfizetés

A világ (majdnem) összes zenéjét elég menő dolog odaajándékozni valakinek. Azt kell csak észben tartani, hogy ez nem egyszeri kiadás, hanem egész évben fizejük. Van pár ország ugyan, ahol lehet egy éves ajándékkártyát venni, de Magyarország nincs köztük. Ráadásul ahhoz boltba kellene menni, ugye! A legjobb megoldás egy családi Spotify fiókot összehozni. Olcsóbb, egyszerűbben menedzselhető, mint egyesével ajándékozgatni. Havi 8 euróért magunkon kívül még öt embert hívhatunk meg. Ha nem tetszik a Spotify, ugyanez áll nagyjából a többi streaming szolgáltatásra is.

spotify

Netflix

A filmes oldalak jellemzően nem tartalmaznak magyar nyelvű vagy feliratos filmeket. A Netflix keresője két címet dob ki, amihez van magyar felirat. Ennek megfelelően kicsit rétegebb ajándék az előfizetés, de egy sorozatrajongó szívét azért megdobogtathatja. Különösen most, hogy a közelmúltban indult a 3%, jön az új Expanse évad, rádaásul telerakták a szolgáltatást király főzős filmekkel.

E-könyv

Ha a megajándékozandó olvas angolul, akkor közel végtelen lehetőségünk van. Ráadásul ötletet is könnyű gyűjteni, mert év végén mindenki listákat ír. A mindenki kedvenc informatikus főgonoszából a világ jóindulatú nagyapjává öregedett Bill Gates például december elején ajánlott egy raklap nagyon érdekes ismeretterjesztő könyvet.

És ha csak magyar könyv jó? Az új Kondor Vilmost és a hozzá tartozó ingyen novellát, vagy az új Ugron Zsolnát e-könyvben is meg lehet venni. És mondjuk Don Winslow Kartelje is megjelent digitálisan. A kínálat kisebb, mint papírkönyvben, de már régen nem két Jókai kötet a magyar e-könyves piac. Elsőre irány az Ekönyv.hu, a Dibook és a Multimediapláza.

kindle

Képregény

Oké, persze a papír illata az igazi, ezt már a könyveknél is végigsakkoztuk egyszer, amikor megjelent a Kindle. Ugyanakkor egy rendes képregénygyűjtemény drága is, és szobányi polcra van hozzá szükség. A tableteket pedig képregényolvasásra találták ki! A Comixology saját appot ad, amiben automatikusan megjelennek a megvásárolt címek. Így lehet elérni a Marvel és DC címeket is. Még jobb a független Image megoldása, ők a Dropboxunkba pakolják át a fájlokat.

Videojáték

Itt pedig tényleg elszabadulhat a fantázia. A PC-s játékokat több mint tíz éve internetes boltban veszi az ember: leginkább a Steamen vagy a Gog.com-on. A nyilvánvaló nagy hülyeségeketől, mint a nyolcvanas évek borzasztó akciófilmjeinek emléket állító Broforce, a teljesen komolyan vett címekig, mint a Dishonored 2 csodás választék van. Akadnak sztorimesélős játékok, ami mellé nem is gamer egér és fülhallgató kell, hanem inkább egy üveg rosé. Ilyen például a Life is Strange, a Kentucky Route Zero. Még hackerek is lehetünk az Orwellben, pont úgy, ahogy a Mr. Robotból megtanultuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.