Fintech

Itt a Minecraft pénz a Microsofttól

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.12 | 11:19

Több mint húsz éve vannak a videojátékoknak saját pénzeik. Nagy dolog kell ahhoz, hogy egy újabb játékpénz érdeklődést keltsen. Most egy ilyen nagy dolog történt.

(Fotó: Dan Keck / public domain)
(Fotó: Dan Keck / public domain)

A Microsoft bejelentette, hogy új pénzt vezetnek be a Minecraftban, amiből külső fejlesztők által készített kiegészítőkért lehet majd fizetni.

Ők a legnépszerűbbek

A legtöbb játékboltban van hasonló megoldás. A legnagyobbnak számító Steamen valódi dollárokkal vagy euróval lehet a játékokért, kiegészítőkért vagy akár a játékban viselhető ruhákért fizetni. Ilyen kiegészítőket a játékok fejlesztői és amatőrök is készíthetnek. A Ubisoft stúdió Uplay nevű rendszerében csak hivatalos kiegészítők érhetők el, de azokért is dollárra átváltható virtuális pénzekkel lehet fizetni. Az egyik legrégebbi és legérdekesebb megoldás pedig az EVE Online multiplayer játék, amelyben még a játék havidíját is lehetett törleszteni a játékban megszerzett pénzzel.

A minecraftos pénz bevezetése azért nagy hír, mert a játék nagyon népszerű a fiatalok körében. A játék legtöbb platformon elérhető: Windowson, Xboxon, de iOS-t vagy Androidot futtató mobilon is lehet minecraftezni. Ennek fényében pedig biztosnak tűnik, hogy az új játékpénz gyorsan népszerűvé válik.

Az egyetlen kérdés, hogy ki az a kilenc külső fejlesztő, akit a Microsoft beengedet a boltba. Illetve hogy mikor fog bővülni a tartalomgyártók köre.

Ilyen volt a szürkezóna

Aki mélyebben érdekel a játékos pénzek története, az két irányba is elindulhat. Előre szólnánk viszont, hogy mindkettő megeszi a délutánt. Az első annak a podkasztnak a meghallgatása, amely a korai virtuális játékpénzekről szól. A Geeks Guide To The Galaxy adásában az első olyan újságíróval beszélgettek, aki felismerte, hogy valós pénz forog a játékokban, és hozzá csatlakozott a virtuális jószágokkal az eBayen kereskedni kezdő egykori játékos is. A másik pedig elkezdeni olvasni Janisz Varufakisz egykori görög pénzügyminiszterner azokat a publikációit, amelyeket még a Valve virtuális piacterét vizsgáló közgazdászként írt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló