Fintech

Az Adidas buszjegycipője nem jó üzlet, drágább vele az utazás, mint valaha

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.23 | 08:17

Az Adidas cipőjével ingyen utazhatsz Berlinben, csak éppen ötször annyiba kerül, mint amikor piacra került.

Tudtok olyan fizetési technológiát mondani, ami egyben gyűjtői darab is? És ha a tűnt idők telefonkártyái nem működnek? Pedig van egy, ami ráadásul csak drágult, amióta kiadták.

Idén januárban dobta piacra a berlini tömegközlekedési vállalat (BVG) az Adidas közreműködésével azt a cipőt, amiben ingyen lehet utazni egész évben az összes városi közlekedési eszközön. A cipő textilből készült részei a tömegközlekedés jellegzetes mintáit idézik, a nyelvébe pedig be van varrva egy éves bérlet. Jól is néz ki, hasznos is.

Eredetileg 180 euróért adták az évesbérlet cipőt. Ez drágább, mint egy sportcipő, de kacagnivalóan olcsó a 728 euróba kerülő berlini bérlethez képest. Más kérdés, hogy a használatához egész évben ugyanazt a csukát kell hordani, vagy legalább a táskánkban ott kell legyen a spéci sneaker.

Az összesen 500 példányban elkészített cipőt két berlini boltban lehetett megvenni. És alapvetően ennyi a fizetési technológia benne. Nincs NFC, nem beszél mobilneten, még tán QR-kód sem került rá. Az érvényességét pedig az idő teltével veszíti el lassan, miközben várhatóan a cipő is széthullik.

Hogy mégsem volt hülye ötlet az Adidastól és a BVG-től a cipő azt az bizonyítja, hogy a német eBayen 1000-1500 euróért mennek el az új, bontatlan darabok a csukából. Sőt, fent van a sorszámozott, limitált kollekció 001-es számú darabja, azért 5500 eurót szeretne kapni a gazdája.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.