Fintech

Nem vicc, saját pénze lesz a Facebooknak

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.25 | 20:19

Komolyan gondolják a saját valutát.

Kép: Pixabay.com

A Facebook kriptopénzét várhatóan a nyár közepén jelenti be a cég – írja a BBC. A lap szerint a cég már tárgyalt Mark Carney-val, a Bank of England vezetőjével. A lépés kockázatairól és a benne rejlő lehetőségekről szóló tárgyaláson, amelyre a múlt hónapban került sor, Mark Zuckerberg is részt vett. Ezt utóbbi információ pusztán azért is érdekes, mert Zuckerberg korábban nem vette a fáradságot, hogy a brit képviselők kérdéseit megválaszolja a Cambridge Analytica botrányban.

A Facebook az amerikai pénzügyminisztériummal is tárgyalt már írja a BBC. A fenti szabályozók mellett a cég a Western Unionnal is keresi a közös munka lehetőségét. A cikk szerint a nemzetközi, bankszámla nélkül igénybe vehető pénzküldési funkció kifejlesztésében lehet partner a két cég.

A GlobalCoin kriptopénzzel a Facebook a bankolatlanokra utazik. Ahhoz, hogy egyáltalán elinduljon a rendszer olyan helyi árusokat vagy bankokat is meg kell győznie a cégnek, amelyek pénzváltóként funkcionálhatnak. A BBC információja szerint a cég már beszél ilyen piaci szereplőkkel.

Forrás: Fintechradar.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Elvis Presley lánya
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 13.