Fintech

Durva szabályok jönnek az Apple bankkártyájához

Eszedbe se jusson, hogy leválthatod az iPhone-t.

Apple

Augusztusban elérhetővé válik az Apple Card, amiről most kiderült néhány dolog. Kerül bele néhány menő újítás és hasznos funkció, ezeknek viszont ára van, kemény szabályoknak kell megfelelni. A Goldman Sachs nevű amerikai bank lépett partneri viszonyba az Apple-lel, hogy létrehozzák az Apple Cardot, most közösen adtak ki szabályzatot – írja a Mashable.

Ha feltöröd az iPhone-t, búcsút inthetsz a felhasználódnak

Jailbreakként lehet hallani az iPhone-ok feltöréséről. Ezzel elérhetővé válik néhány dolog, például fel lehet telepíteni hivatalosan fizetős alkalmazásokat a telefonra, csak úgy, mint Androidon. Na, ezt nem lehet csinálni, ha valaki az Apple pénzügyi rendszerét szeretné használni. A szabályzat ugyanis kimondja, hogy ilyen változtatások után nem biztos, hogy működni fog a felhasználó.

Ebből persze felmerül a kérdés, hogy lehet-e más telefonnal rendelkezni, ha az ember Apple Cardot szeretne használni. Nem. Az Apple Card felhasználóinak mind rendelkezniük kell Apple ID-vel, iClouddal és iPhonenal vagy iPad-del, ami jelszóval van védve.

És nem, nem lehet összerakni a fiókot iPhone-on, majd váltani más telefonra, ugyanis mindent csak iPhone-on lehet intézni a felhasználóval kapcsolatban. Aki mégis más telefont választana, az postai úton és telefonon konzultálhat az Apple ügyfélszolgálatával, ami úgy általánosságban elég nagy nyűg. Mondjuk a szabályzat azt is tartalmazza, hogy aki nem használ megfelelő  készüléket, az lehet, hogy búcsút mondhat a felhasználójának.

Van még egy szabály, ami ugyan kevesebb embert érint, de őket nagyon. Nem lehet kriptót, kaszinó zsetont és más pénzt helyettesítő eszközt venni a kártyával, ami igen csak betesz a kriptobefektetőknek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.