Fintech

Floyd Mayweather pénzszóró boxfenomén a bevétel kedvéért még a nevét is megváltoztatta

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.25 | 18:22

Eddig Money volt a bokszoló beceneve, most az Instagramon azt írta, hogy hívják inkább Cryptónak.

(Fotó: Floyd Mayweather / Instagram)

Floyd “Money” Mayweather, a legendásan jól kereső és még legendásabban pénzszóró bokszoló ügyeiről már írtunk, ahogy arról is, hogy beugrott a bitcoin üzletbe. Mayweathernek megvan a maga privát pénznyomdája, őrületesen jól fizetnek egy-egy meccséért. A Connor McGregor elleni, augusztus végén esedékes meccse után várhatóan 300 millió dollárt fog zsebre tenni. Ez még kriptovalutába, bitcoinba átszámolva is sok.

A McGregor meccs előtt talált arra időt az élete egy részét az Instagramon töltő sportoló, hogy tovább reklámozza a kriptovalutákat, a Hubii tokenkibocsátását ajánlotta 16,5 millió követője figyelmébe. Ugyanitt megemlítette azt is, hogy az eddig Money becenevét szívesen lecserélné arra, hogy Crypto, ami a kriptovalutákra utal – vette észre a Mashable. Az biztos, hogy Flyod jobban ért a reklmához, mint hat reklámügynökség együtt, a névváltoztatásra mindenki felkapta a fejét.

Még nem teljesen világos mit akarnak

Az ajánlott Hubii a startup honlapja szerint blockchain alapú decentralizált tartalompiac, ami lényegében bármit jelenthet. A tartalomterjesztős cég augusztus 24-én kezdte meg a tokenek árusítását, az üzletbe ethereummal lehet beszállni. Érdekes részlet, hogy a Hubii ICO nem áll nyitva amerikai befeketetők előtt. Ez valószínűleg az amerikai tőzsdefelügyelet kriptopénzes közösségi finanszírozás iránt mutatkozó újsütetű érdeklődésének köszönhető.

A legtöbbet a Hubii fent látható videója mondja el az ötletről. Azt akarja megváltoztatni a startup a médiában, hogy a tartalmat létrehozók kis szeletet kapnak csak a bevételekből – ha egyáltalán kapnak – a terjesztési csatornák pedig jól járnak. Az automata szerződésekkel és fizetéssel megoldható, hogy a pénz igazságosabban oszoljon el, úgy persze, hogy új szereplőként a Hubii is bekerül az értékláncba.

A tartalomiparba beépíthető mikrofizetésen nem csak a Hubii gondolkodik. Hasonlót próbált megvalósítani a nem túl sikeres német Flattr szolgáltatás, sőt a Brave nevű alternatív böngésző is rendelkezik ilyen opcionális funkcióval.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
10 meglepő újdonság a szexről
  • szerző:nuus
  • 2018. 08. 12.
A következő cikkek betöltése folyamatban...