Fintech

Floyd Mayweather pénzszóró boxfenomén a bevétel kedvéért még a nevét is megváltoztatta

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.25 | 18:22

Eddig Money volt a bokszoló beceneve, most az Instagramon azt írta, hogy hívják inkább Cryptónak.

(Fotó: Floyd Mayweather / Instagram)

Floyd "Money" Mayweather, a legendásan jól kereső és még legendásabban pénzszóró bokszoló ügyeiről már írtunk, ahogy arról is, hogy beugrott a bitcoin üzletbe. Mayweathernek megvan a maga privát pénznyomdája, őrületesen jól fizetnek egy-egy meccséért. A Connor McGregor elleni, augusztus végén esedékes meccse után várhatóan 300 millió dollárt fog zsebre tenni. Ez még kriptovalutába, bitcoinba átszámolva is sok.

A McGregor meccs előtt talált arra időt az élete egy részét az Instagramon töltő sportoló, hogy tovább reklámozza a kriptovalutákat, a Hubii tokenkibocsátását ajánlotta 16,5 millió követője figyelmébe. Ugyanitt megemlítette azt is, hogy az eddig Money becenevét szívesen lecserélné arra, hogy Crypto, ami a kriptovalutákra utal - vette észre a Mashable. Az biztos, hogy Flyod jobban ért a reklmához, mint hat reklámügynökség együtt, a névváltoztatásra mindenki felkapta a fejét.

Még nem teljesen világos mit akarnak

Az ajánlott Hubii a startup honlapja szerint blockchain alapú decentralizált tartalompiac, ami lényegében bármit jelenthet. A tartalomterjesztős cég augusztus 24-én kezdte meg a tokenek árusítását, az üzletbe ethereummal lehet beszállni. Érdekes részlet, hogy a Hubii ICO nem áll nyitva amerikai befeketetők előtt. Ez valószínűleg az amerikai tőzsdefelügyelet kriptopénzes közösségi finanszírozás iránt mutatkozó újsütetű érdeklődésének köszönhető.

A legtöbbet a Hubii fent látható videója mondja el az ötletről. Azt akarja megváltoztatni a startup a médiában, hogy a tartalmat létrehozók kis szeletet kapnak csak a bevételekből - ha egyáltalán kapnak - a terjesztési csatornák pedig jól járnak. Az automata szerződésekkel és fizetéssel megoldható, hogy a pénz igazságosabban oszoljon el, úgy persze, hogy új szereplőként a Hubii is bekerül az értékláncba.

A tartalomiparba beépíthető mikrofizetésen nem csak a Hubii gondolkodik. Hasonlót próbált megvalósítani a nem túl sikeres német Flattr szolgáltatás, sőt a Brave nevű alternatív böngésző is rendelkezik ilyen opcionális funkcióval.

Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Neked ajánljuk

Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Autó
Bemutatta a Chevy az új Corvette-et
  • szerző:nuus
  • 2017. 11. 15.
A következő cikkek betöltése folyamatban...