Fintech

Ha gyanús az utalás, kvízt kell kitöltened a netbankban

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.01 | 10:13

Új csalásfigyelő rendszert vezet be a brit Barclays Bank. A online indított gyanús tranzakciók teljesítése előtt egy kérdőívvel próbálja kitalálni a netbank, hogy a számla tulajdonosa ül-e a gép előtt vagy egy csaló.

Fotó: GotCredit.com
Fotó: GotCredit.com

A rendszert egy szokatlanul nagy összegű vagy más ok miatt gyanúsnak ítélt fizetés aktiválhatja. Azt sajnos nem adta közre a Barclays, hogy a csalásfigyelője milyen tényezők mentén dönt egy-egy tranzakció gyanúsnak jelöléséről. Kádár Tamás, a Seon csalásfigyelő alapítója tavaly arról beszélt nekünk adott interjújában, hogy több száz tényezőt kell monitorozni a megfelelő hatékonysághoz.

Az új eljárás nem csak azokat a csalásokat állítja meg a Barclays szerint, amiket lopott kártyaadatokkal követnek el. Azokban az esetekben is használhat, amikor a felhasználót elcsalják egy olyan oldalra, ahol egy tranzakciót akarnak vele végrehajtatni. “Állj meg és gondold végig” pillanatot kell teremteni – véli a Barclays.

Az automata megoldás mellett a bank létrehoz csalási tanácsadó központokat is, ahol személyreszabott tanácsokkal látják el az ügyfeleket. A bank 10 millió fontot költ rá arra, hogy az átlagosan egy évben 12 csalással megcélzott britek egy kicsit biztonságosabban bankoljanak a neten.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
Még egy érv a gyorskaják ellen
  • szerző:nuus
  • 2018. 10. 16.
A következő cikkek betöltése folyamatban...