Fintech

Blama: hackerek rabolták ki a Tesco Bank 20 ezer ügyfelét

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.07 | 14:46

Felfüggesztette az online tranzakciókat a brit Tesco Bank, miután húszezer ügyfelének számlájáról tűnt el pénz. A bank megígérte a károsultaknak, hogy megtéríti a csalás miatt elvesztett vagyonukat.

Benny Higgins, a kereskedőcég banki szárnyát vezető igazgató szerint az utalási lehetőséget az ügyfelek védelmében tiltották le – írja a Guardian. A csalásban negyvenezer fiók érintett, de csak a felükről tűnt el a pénz. Az igazgató nem mondott pontos részleteket a bűncselekményről, beérte az „online bűnözői aktivitás” kifejezéssel.

Az első jelentések az eltünedező pénzekről a hétvége során futottak be. Többen arra is panaszkodtak, hogy a hétmillió ügyféllel rendelkező bankot nem tudják elérni telefonon. A bank szombaton SMS-ben figyelmeztette azokat az ügyfeleket, akiknek a fiókjában gyanús forgalmat észlelt.

Korábban nem volt arra példa, hogy egy banknak ilyen nagy számú ügyfelét kirabolják. A Tesconak az ügyfelek bizalmának elvesztése mellett amiatt is kell aggódnia, hogy milyen büntetést kap az incidens miatt. A TalkTalk brit mobilszolgáltató, amelytől 157 ezer felhasználójának adatait – de pénzét nem! – lopták el, rekordméretű 400 ezer fontos büntetést fizetett idén ősszel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.