Gamer

PlayIT Budapest, a gamerek forradalma

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.30 | 17:48

Több tízezer látogató volt kíváncsi 2017 első fővárosi PlayIT showra, ezúttal még a sokat látott gamer arcok álla is leesett, kezdünk felnőni az európai színvonalhoz!

A meghosszabbított, lényegében egész napos rendezvény gyerkekenek, fiataloknak és felnőtteknek is adott okot a nyálcsorgatásra és játékra. A zajos siker főként a kibővített programválasztéknak és a látnivalók színes skálájának köszönhető, ezúttal még a sokat látott gamer arcok álla is leesett, és örömmel tapasztaltaltuk, hogy tényleg kezdünk felnőni az európai színvonalhoz.

Egész napos pörgés, újdonságok és rengeteg játék

Április 29-én a Hungexpo területén az ország legnagyobb gamer fesztiválján, a PlayIT budapesti állomásán bemutatkoztak a legújabb kütyük és játékok, bárki kipróbálhatta a VR és gaming világ újdonságait, volt Cosplay verseny, esport-kupa és Trónok Harca közönségtalálkozó, de a rajongók kedvenc YouTube videósai is egész nap dedikáltak.

Sokan azt hiszik, a vérbeli videojátékosok egész évben a gépük előtt hódolnak kedvenc szenvedélyüknek, pedig ha beköszönt a tavasz, a gamerek is felpattannak az asztaluk mellől. Ebben persze nagy szerepe van a PlayIT-nek is. A PlayIT évek óta több ezer embert vonz minden egyes állomásával. A délelőtt tízkor kezdődő rendezvényre már kora reggel óta vártak az emberek, nyitás előtt fél órával már javában kígyóztak a bejárat előtti sorok. Az Expo területe is pillanatok alatt megtelt, szinte minden színpad, kiállítótér és játékhelyszín zsúfolt volt.

A nagyszínpadon kvízek, díjátadók, cosplay show és rengeteg játék zajlott, három csarnokban összesen 76 kiállító látogatására nyílt lehetőség a mini bajnokságoktól az esport versenyeken és VR tereken át a Trónok harca közönségtalálkozóig, ahol a sorozat két szereplőjét faggathatták a rajongók és a Vastrón hű mását is megcsodálhatták.

+18 show felnőtteknek is

A külföldi hírességek mellett négy dedikáló zónát kizárólag a hazai YouTube-sztároknak tartottak fent, Pamkutyáék, Szirmai Gergő vagy éppen Radics Peti egész nap a rajongók rendelkezésére állt egy közös kép vagy egy aláírás erejéig.  A programok jellegéből tisztán látszik, hogy legnagyobbrészt a 12-15 éves korosztály látogatja a show-t. A szervezők viszont az idősebb gamer arcok kedvéért hagyományteremtő jelleggel életre hívták a PlayIT+ elnevezésű, 18 éven felülieknek szóló, késő esti szekciót is. A szókimondóbb előadások, durvább játékok és még többet mutató cosplay-ruhák sikere tökéletes zárása volt a napnak. Debrecen, Pécs, Győr, Szeged és Budapest mellett pedig hamarosan külföldön is megismerik a fiatalok, milyen is a nagybetűs videojáték-ünnep, magyar módra.

Idén júniusban ugyanis a tervek szerint a PlayIT Belgrádot is meghódítja, ezzel Kelet-Közép Európa legnagyobb Gamer és IT rendezvénye először története során szó szerint átlépi a saját határait. Előtte azonban még csapnak egy kört a hazai közönség előtt is, a rajongók május 5-én Debrecenben, május 13-án pedig Pécsett találkozhatnak a gamervilág legfontosabb újdonságaival, a hazai esportélet legjobbjaival és kedvenc videósaikkal egy helyen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.