Gamer

Az iskolai lövöldözéseket szimuláló játékon teljesen kiakadt Amerika

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.28 | 12:15

Érhető és teljesen jogos a felháborodás. Se a jó ízlés, se az együttérzés nem engedné, hogy bárki ilyen játékot fejlesszen, de már megtörtént: az Active Shooter június 6-ától kapható.

Az áldozatokra emlékeznek a texasi Santa Fe High School diákjai. Fotó: Brendan Smialowski (AFP PHOTO).

Amerikában szinte már mindennaposak az iskolai lövöldözések, a legutóbbi csak pár napja történt májusban a texasi Santa Fe egyik iskolájában. Úgyhogy már csak ezért is borult ki szinte mindenki, amikor kiderült, június 6-án dobják piacra az Active Shooter nevű játékot, ami egy ilyen esetet, egy iskolai lövöldözést szimulál. Bár a gyártó cég, a Steam azt kéri a honapján, hogy senki ne vegye ezt a játékot komolyan, nehéz a kérésnek eleget tenni, amikor nemcsak a SWAT egyik tagját választhatod, amikor belépsz a játékba, hanem magát a lövöldözőt is. Ráadásul utóbbi esetben a játékos folyamatosan kapja a statisztikát arról, hogy hány rendőrt és civilt ölt már meg. A közvélemény természetesen felháborodott a játékon, már csak azért is, mert év eleje óta már 22 iskolai lövöldözés volt Amerikában. Senki nem érti, hogy miért találja valaki jó ötletnek, hogy iskolai lövöldözős játékot fejlesszen, amikor az maximum arra jó, hogy olajat öntsön a tűzre. Az Active Shooter a leírásában “mossa kezeit”, mint írja:

a játék nem támogatja az erőszakot, különösen nem a  tömegmészárlást.

Ezt viszont nehéz komolyan venni egy olyan játéktól, amiben az iskolai lövöldöző bőrébe bújva minél több áldozatot kell szedned. A nagy felháborodás miatt a cég lehet, hogy visszatáncol majd, és mégis úgy dobják piacra az Active Shooter-t, hogy csak SWAT-kommandós lehetsz, az iskolai lövöldöző szerep viszont nem lesz választható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló