Gamer

Számítógépezéssel fogyni? – Megdöbbentő adatok

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.19 | 07:18

Mindig azt mondják, hogy aki sokat ül a gép előtt, az szépen a mozgás hiányától elkezd hízni.

Egy friss kutatás szerint viszont ez nem így működik. A Stakester kutatása azt állítja, hogy a férfi gamerek egy kétórás gaming session alatt akár 420 kalóriát is elégethetnek, míg a női játékosok akár 472 kalóriát is. Ez egyébként 1000 felülésnek felel meg.

“Mindannyian tudjuk, hogy a versengés megnöveli a pulzusszámunkat, és a legtöbben megtapasztaltuk már a “gamer izzadást”, amely akkor jelentkezik, amikor az utolsó pillanatban gólt szereznünk a FIFA-ban vagy szorult helyzetben vagyunk a Warzone-ban” – mondta Tom Fairey, a Stakester vezérigazgatója és alapítója.

“Nem meglepő, hogy ez kalóriát éget, de meglepődtünk azon, hogy mennyi kalóriát égetünk el 2 óra játék alatt.”

A tanulmányban a kutatók okoseszközökkel mérték 50 játékos szívritmusát és kalóriaégetését, miközben két órán keresztül FIFA-t és Warzone-t játszottak.

Az eredményekből kiderült, hogy a férfi játékosok átlagosan 210 kalóriát égettek el óránként a kísérlet során. Eközben a női játékosok körülbelül 236 kalóriát égettek el óránként online játék közben.

Hogy ezt kontextusba helyezzük: egy Mars szelet (230 kalória) elégetéséhez körülbelül 57 percre van szükség, egy Big Mac (257 kalória) ledolgozásához 1 óra 4 percre, egy közepes szelet Margherita pizza (200 kalória) elégetéséhez pedig 50 percre.

blank

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egészséges több mint 10 órát játék előtt ülni. Ez a felmérés az elégetett kalóriákat vizsgálta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.