Gamer

Itt van a a Harry Potter-társasjáték

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.07 | 17:18

Na, most örülhetnek a rajongók, főleg így a karácsony előtt.

Harry Potter: Roxforti csata az év egyik legjobban várt játéka volt, az utóbbi két hétben mi is vadul frissítgettük a hazai kiadó, a Reflexshop oldalát, hogy mikor juthatunk hozzá végre. Eljött hát a pillanat, a játék megjelent!

A játékmenet az egész Harry Potter-sztorit lezáró, nagy roxforti csatára fut ki. Lehetünk akár Hermionéval, Harryvel, Neville-lel és Ronnal, a lényeg mindig, hogy minél jobb paklit építsünk, és a segítségükkel lezúzzuk Tudjukit. Elég jól hangzik, hogy a veretes dobozban hét játékot is találunk, ezek megfelelnek a HP-sorozat hét történetének, tehát az egészet, úgy-ahogy-van, végigjátszhatjuk. A sorrend nem lényeges, kezdheted a legelején, de akár a legvégén is, az utolsó történettel.

Az alapvető mechanika a pakliépítés, ami a hét sztoriban egyre nehezebbé válik. Az első és második azoknak is ajánlott, akik nem igazán tudják, mi fán terem a pakliépítés, meg azoknak is, akik fiatalabbak, mint az ajánlott 10-pluszos korosztály. Ezekben még egy-két gonoszt kell legyűrni, de a hetedikben már magát Voldemortot is – és előtte persze az összes horcruxot. Ha pedig a halálfalók minden helyszínt az irányításuk alá vonnak, elbuktátok az egészet, és beköszönt a sötétség kora.

A játék újrajátszhatósága például a karakterválasztási lehetőségek miatt állítólag elég magas, benne vannak az ikonikus könyvekből/filmekből megismert varázslatok, tárgyak, szereplők, a kártyákon pedig a filmek képi világa köszön vissza. Tesóoldalunk, a Metabro hamarosan ki is próbálja a játékot, amiről be is számolnak a BoardGame rovatban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.