Infotech

Gyilkosság élőben – a Facebook levonta a tanulságot a clevelandi gyilkos videói után

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.18 | 10:40

A lövöldöző anyagai órákon át elérhetőek voltak.

Pixabay
Pixabay

Egy hivatalos állásfoglalást tett közzé a Facebook, melyben a clevelandi férfi sajnálatos esetéből tanulva, szigorítanak a szabályokon, és mesterséges intelligenciát is bevetnek a hasonló esetek megtörténése ellen. Az elkövető ugyanis ezen a közösségi oldalon jelentette be vasárnap, hogy ölni fog, aztán kettő percen belül egy videót is posztolt, amelyen az látható, ahogyan kivégez egy idős férfit. Majd élőben jelentkezett be, hogy megvallja tettét. Ennek, és hasonló rémisztő bűntetteknek nincsen helyük ezen a felületen, ráadásul szembe is mennek mindazzal, amit Zuckerbergék képviselnek.

A lövöldözős videó több, mint másfél óráig volt látható, amíg valaki végül be nem jelentette az esetet. Ezért a cég elhatározta, hogy felülvizsgálja a bejelentési rendszert, hogy az ilyen, szabályzatot durván megszegő tartalmak minél hamarabb eltűnhessenek – számol be a The Verge.

Az egész Egyesült Államokra kiterjedő nyomozás során kiderült, hogy Steve Stephens volt az, aki ezen a bizarr módon végzett a 74 éves Robert Godwinnal.

Blokkoltuk a gyanúsított hozzáférését, 23 perccel azután, hogy az első bejelentést megkaptuk a gyilkos videóról. Tudjuk, hogy ez nem elég, jobban kell csinálnunk.

A világon több ezer ember mellett egy mesterséges intelligencián alapuló rendszert is bevon a Facebook a tartalom szemlézésébe.

A három videó közül ugyanis ráadásul az elsőt, melyen az illető bejelentette, mire készül, fel sem jelentette senki. Az első panasz akkor érkezett, amint véget ért a gyilkos öt perces, tettét bevalló élő adása. Nagy szerepe lehet tehát a Mesterséges Intelligenciának a hasonló esetek kiszűrésében.

Az egész világra kiterjedő, biztonságos kommunikáció a küldetésünk egyik alappillére. Hálásak vagyunk azoknak, akik bejelentést tettek ebben az ügyben, vagy más, sértő tartalom esetén, és köszönettel tartozunk azoknak is, akik nap mint nap ügyelnek a Facebook biztonságos működésére.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló