Infotech

Szeretjük a barátságos hackereket

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.04 | 12:13

Barátságok, fehér kalapos és etikus hackerek, se velük, se nélkülük nem tudnánk élni.

Nem minden hacker éjszakánként a gép előtt kárt okozó, bankkódokat feltörő, és magának milliókat átutaló bűnöző. A hackerkedés lehet legális, na jó félillegális és tulajdonképpen segítő szándékú is. A barátságos és etikus hackerek tulajdonképpen a kontrol szerepét látják el a neten, feltörik, amit fel lehet törni, aztán anélkül, hogy kárt okoznának, figyelmeztetik a vállalkozást a biztonsági hiányosságokra.

A hackerek előszeretettel törnek fel fényreklámokat, kivetítőket, hiszen itt láthatja a legtöbb néző a munkjáukat. Legutóbb a Liverpool One giga bevásárlóközpont kivetítőjén jelent meg egy nagyon barátságos üzenet.

Javasoljuk, hogy javítsa a rendszer biztonságát. Üdvözlettel a barátságos szomszéd hackerek.

– a friendly neigbourhood persze elég vicces kifejezés, az olyan bűnözőkre használják általában az egyszerű emberek angolban, például dílerekre, akiktől veszik az anyagot, vagy más módon üzleti kapcsolatban vannak velük. Tehát ismerik őket, nem félnek tőlük.

Forrás: Reddit

Az üzleti kapcsolat nagyon fontos szempont a barátságos hackerek körében. A kódokban lévő biztnosági résekre rámutatni ugyanis nagyon hasznos dolog, hiszen azelőtt javíthatod, mielőtt rosszakaratú bűnözők törnék fel a rendszert. Viszont a bejelentkező barátságos hackerekre gyakran rá vagy utalva, hogy megbízd őket a biztonsági hibák javításával vagy újak felfedezésével. Kapsz tehát egy levelet, hogy feltörtük a rendszered, nem akarod, hogy kijavítsuk, mielőtt rosszabb arcok is betörnek? Olyan mint a zsarolás? Olyan. Mégis cégek százai dolgoznak össze a biztonsági hiba javítása érdekében a hackerekkel, mert az a legkisebb kockázat számukra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló