Infotech

A Pornhub meg fogja mutatni 75 millió látogatójának, miért fontos a netsemlegesség

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.15 | 12:40

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) Trump által kinevezett új vezetőjének célja az Obama által kiharcolt netsemlegességi szabályok átalakítása.

“A netsemlegesség tételmondata, hogy a netszolgáltatóknak elfogulatlan és egyenlő hozzáférést kell biztosítaniuk minden internetes oldalhoz és szolgáltatáshoz. A probléma ott kezdődik, hogy ha néhány netszolgáltató túl nagyra nő és túl erős lesz, ez a pár óriás – Amerikában a Comcast, a Verizon, az AT&T és hasonló cégek – dönti el, hogy mi és hogyan juthat el a felhasználókhoz. A tartalomszolgáltatóknak nincs választásuk, mindenképpen csak rajtuk keresztül tudják elérni az embereket, ők az internet kapuőrei.” – írta az Index májusban.

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) Trump által kinevezett új vezetőjének célja az Obama által kiharcolt netsemlegességi szabályok átalakítása.

via GIPHY

 

Július 12-én a napi 75 millió látogatóval rendelkező, a húsz leglátogatottabb oldal közt lévő Pornhub is belassul, csatlakozva más siteokhoz. Az oldal látogatóinak nagy része valószínűleg sosem hallott még a netsemlegességről, most majd fog. El lehet képzelni, milyen hangulatban lesz több tízmillió ember, akit egy napra megfosztanak a zavartalan pornófogyasztástól. Az anyázás után biztos sokan utánanéznek majd, miről is van szó, és ki miatt nem tudják megnézni a kedvenc jeleneteiket. Lesz nagy trumpozás, az kétségtelen.

via GIPHY

 

A július 12-ei dátum azért fontos, mert utána még öt napig lehet véleményezni az FCC törvényjavaslatát, amely része az FCC-vezető, korábbi Verizon-igazgató Ajit Pai netsemlegesség elleni támadásának.

Ha a netsemlegesség nem létezett volna tíz évvel ezelőtt, akkor a Pornhub sorsa a nagy netszolgáltatók kezében lett volna

– mondta Corey Price, a cég alelnöke. Enélkül azoknak a cégeknek, amelyek az internethozzáférést konrollálják, túl nagy befolyásuk lesz a piacon, gyakorlatilag lehetőségük lesz eldönteni, kik legyenek a győztesek és a vesztesek, arra kényszerítve az embereket, hogy fizessenek többet, ha gyorsabban akarják elérni kedvenc oldalaikat.

Több mint hatvan résztvevője van eddig a tiltakozó akciónak, olyanok is csatlakoztak, mint az öt leglátogatottabb oldal közt lévő Amazon és Reddit, vagy a Kickstarter. 2012-ben és 2014-ben egyébként volt már hasonló lassító akció az Egyesült Államokban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló