Mobiltech

Mobilra és más kütyükre költik a magyarok a visszakapott SZJA-t

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.15 | 17:48

Körülbelül 1,9 millió magyar kapja vissza a napokban a befizetett SZJA-t, amit már el is kezdtek költeni.

Kép: 123rf

Februárhoz képest szokatlanul magas forgalmat bonyolítanak a tartós fogyasztási cikkeket forgalmazó magyar kereskedelmi egységek – írta meg a HWSW. A portál szerint az eMAG-Extreme Digital egyes termékcsoportban kínált árucikkeinek forgalma az elmúlt egy-két hétben harmadával nőttek, amit a gyermekeket nevelő családoknak visszautalt, tavaly befizetett személyi jövedelemadóval magyaráznak.

Az online kereskedelmi portál elmondása szerint a mobiltelefonok iránt nőtt a legnagyobb mértékben a kereslet, amelyek eladása február 8. és 13. között 27 százalékkal emelkedett meg.

Hasonló arányban nőtt a háztartási nagygépek (mosó-szárítógép, tűzhely, hűtőszekrény) eladási mutatója, de a vizsgált időszakban 14%-kal a laptopok, 12%-kal a tabletek, míg erős 5%-kal a PC-k eladásai is növekedtek – az eMagon. 

A listáról azonban hiányzik a szezonális terméknek számító tévékészülék, amelyekre a portál szerint leginkább a nagyobb sportesemények előtt nő meg a kereslet. Továbbá újgenerációs konzolokat sem találunk, melyek a globális chiphiány miatt máig hiánycikkeknek számítanak.

Forrás: Leet


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló