Mobiltech

Az Instagram újítása lerombolja azt, amiért eddig szerettük az appot

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.23 | 16:33

Hamarosan albumokban is lehet képeket és videókat feltölteni az Instagramra. Egyelőre csak béta verzióban üzemel az új funkció, de pár héten belül minden országba megérkezik. Az újítás azt nyírja ki, amit szeretünk a képmegosztóban: releváns posztok helyett így teleszórhatják a felhasználók a feedet olyan tartalmakkal, ami kevés embert érdekel.

Érkeznek az albumok az Instagramra. Eddig pont azért szerettük az appot, mert nem voltak benne. Kép: Instagram
Érkeznek az albumok az Instagramra. Eddig pont azért szerettük az appot, mert nem volt benne ilyesmi. Kép: Instagram

Ugye, hogy milyen jó az Instagramban, hogy nincs elárasztva felesleges képekkel, és mivel általában a felhasználók egyesével töltenek fel tartalmakat, nem kapunk a feedben olyan dolgokat, amik nem érdekelnek? Na, ennek hamarosan vége. Tíz képet vagy videót is benyomhat valaki egy albumba úgy, hogy mind meg is jelenik majd a kezdőoldalon – igaz, nem gátlástalanul árasztják el a feedet; jobbra-balra csúsztatva lehet majd böngészni őket.

Ugyanazt a filtert rakhatjuk rá az összes képre vagy videóra, és megszabhatjuk, hogy azok milyen sorrendben kerüljenek fel. Eleinte csak négyzetesre vágva (vagy az appon belül fotózva) tölthetünk fel így bármit.

Csúsztatással lehet majd végignézni az albumokat, ugyanúgy, ahogy a hirdetések képeit is, lásd az alábbi videóban. Az albumos újítással párhuzamosan megnövelik a hirdetésekhez hozzáadható képek számát is.

Maga az Instagram és a hirdetők járnak jól

A képmegosztó hivatalos álláspontja szerint így „könnyebb lesz élményeket megosztani a barátainkkal”, de az újítás inkább arról szól, hogy minél több időt töltsenek el a felhasználók az alkalmazáson belül. Egy új algoritmussal már lecsökkentették a feedben megjelenő képek számát a hirdetések javára – így fennáll a veszély, hogy valaki elvándorol onnan, ha nem jelennek meg a kedvenc tartalmai a követett oldalakról. De ha felbukkannak az albumok és valaki csúsztatással elkezdi böngészni őket a főoldalon, akkor több időt fog ott eltölteni, amire az Instagram és a hirdetők dörzsölhetik a tenyerüket.

A Stories bevezetése előtt nem állt túl jól a szénájuk a megosztott képek számával sem, ezt a statisztikát is növelhetik az albumokkal. Ez is arra ösztönözheti a márkákat, hogy egyre többen és többet hirdessenek Instagramon.

Viszont arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a Stories bevezetésekor is sokan temették az Instagramot, ám a Snapchattől lenyúlt funkció hatalmas sikert aratott, ugyanannyian használják naponta, mint az ötletgazda szolgáltatását – januárban már 150 millió aktív napi felhasználója volt mindkét Storiest kínáló appnak.

Nyitókép: Instagram


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló