Mobiltech

Az iPhone X összes problémáját megoldaná ez az új koncepció

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.26 | 16:13

A Vivo előjött egy olyan koncepcióval az idei Mobile World Congress-en, ami megoldaná a csúcs iPhone összes gondját. Nézzük, hogy is néz ki a Vivo Apex Fullview.

Az iPhone X problémája nem más, mint hogy az egész eleje képernyő, de azért mégse, mert mégiscsak ott a kamera és a hangszóró a tetején. A Vivo most bemutatott egy koncepciót, ami megoldaná, hogy tényleg az egész felület képernyő legyen, ehhez pedig három innovációra van szükség.

Az első probléma az azonosítással van, a Vivo ezt már korábban megoldotta a képernyőn keresztüli ujjlenyomatolvasással. Ezt már korábban kifejlesztették, ráadásul elsőként a világon. Sőt, azóta már a kínai iPhone koppintók is ezt alkalmazzák. Az Apexben viszont nem egy ponton működik csak az ujjlenyomatolvasás, hanem a telefon képernyőjének teljes alsó felén.

A második gond, amit megoldottak, az a szelfi kamera. Ez az eszköz előbújik a telefon tetejéből, amikor szükséges. Mondjuk motorral mozgatható megoldást nem biztos hogy tennénk mobiltelefonba, a beleszoruló zsebszösztől a biztos leejtésig és törésig minden ellene szól.

Az utolsó, talán legnagyobb kérdés az első hangszóró, amit telefonálás közben használunk. Ez a legizgalmasabb, mert ebben a megoldásban az egész képernyő hangszóróként szolgál. Ezt vibrációs technológiával oldották meg.

Ez még csak egy koncepció, tehát nem biztos, hogy a közeljövőben, vagy valaha megjelenik ez a készülék.

Viszont a Vivo már bizonyította, hogy képes felvenni a versenyt az innovációk terén, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy megvalósítják az ötletüket. Ahogy az is benne van a pakliban, hogy más gyártók is előrukkolnak majd valamelyik megoldásukkal néhány éven belül.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Unatkozom
Macskák élete mókás rajzokon
  • szerző:nuus
  • 2019. 03. 17.
Tech
Ezek a házak önmagukat építik fel
  • szerző:nuus
  • 2019. 03. 19.