Mobiltech

Az iPhone X összes problémáját megoldaná ez az új koncepció

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.26 | 16:13

A Vivo előjött egy olyan koncepcióval az idei Mobile World Congress-en, ami megoldaná a csúcs iPhone összes gondját. Nézzük, hogy is néz ki a Vivo Apex Fullview.

Az iPhone X problémája nem más, mint hogy az egész eleje képernyő, de azért mégse, mert mégiscsak ott a kamera és a hangszóró a tetején. A Vivo most bemutatott egy koncepciót, ami megoldaná, hogy tényleg az egész felület képernyő legyen, ehhez pedig három innovációra van szükség.

Az első probléma az azonosítással van, a Vivo ezt már korábban megoldotta a képernyőn keresztüli ujjlenyomatolvasással. Ezt már korábban kifejlesztették, ráadásul elsőként a világon. Sőt, azóta már a kínai iPhone koppintók is ezt alkalmazzák. Az Apexben viszont nem egy ponton működik csak az ujjlenyomatolvasás, hanem a telefon képernyőjének teljes alsó felén.

A második gond, amit megoldottak, az a szelfi kamera. Ez az eszköz előbújik a telefon tetejéből, amikor szükséges. Mondjuk motorral mozgatható megoldást nem biztos hogy tennénk mobiltelefonba, a beleszoruló zsebszösztől a biztos leejtésig és törésig minden ellene szól.

Az utolsó, talán legnagyobb kérdés az első hangszóró, amit telefonálás közben használunk. Ez a legizgalmasabb, mert ebben a megoldásban az egész képernyő hangszóróként szolgál. Ezt vibrációs technológiával oldották meg.

Ez még csak egy koncepció, tehát nem biztos, hogy a közeljövőben, vagy valaha megjelenik ez a készülék.

Viszont a Vivo már bizonyította, hogy képes felvenni a versenyt az innovációk terén, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy megvalósítják az ötletüket. Ahogy az is benne van a pakliban, hogy más gyártók is előrukkolnak majd valamelyik megoldásukkal néhány éven belül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló