Mobiltech

Kínából tér vissza a Blackberry

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.26 | 12:33

Barcelonában, a Mobile World Congress keretében mutatták be a KeyOne névre keresztelt mobilt. Nem is rossz, de kérdés, elég lesz-e a nosztalgia faktor a visszatéréshez.

A 2000-es években igazi státusszimbólum volt a Blackberry: tulajdonosát egyből menő és sikeres embernek mutatta, hiszen akinek ilyen van, az nyilván elfoglalt ember, aki állandóan emaileket és üzeneteket írogat. Aztán a kanadai cég nem bírta a versenyt a trónkövetelőkkel, az Apple-lel és a Samsunggal. Többször megpróbáltak visszatérni, de lássuk be, kevés sikerrel. Tavaly év végén fel is adták, és az egész mobilüzletágat átadták a hongkongi TLC-nek.

A kínai kapcsolat egyelőre sikeresnek tűnik, legalábbis szombaton valami újat, de mégis klasszikusat mutattak a sajtónak Barcelonában: a KeyOne névre keresztelt új mobilt, ami Android operációs rendszert futtat, de a márka védjegyének számító QWERTY billentyűzettel kínálják.

TCL Communcation's CEO Nicolas Zibell presents the new BlackBerry Key One at the Mobile World Congress centre in Barcelona on February 25, 2017, before the start of the world's biggest mobile fair, held from February 22 to February 25. / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
A TCL Communcation vezérigazgatója, Nicolas Zibell mutatja be a Key One-t. Forrás: AFP PHOTO / JOSEP LAGO

A képernyő 4,5 hüvelykes 1620 x 1080 pixel felbontású, a beépített hátsó kamera 12 megapixeles, az előlapi pedig 8 megapixeles. A Blackberry hagyományosan nagyon biztonságos, személyre szabható rendszert ígér, illetve hosszú akkumulátoridőt: a több mint 3000 mAh-s akkumulátor elvileg kibírja az egész napos használatot is.

A KeyOne-t prémium mobilnak szánják, ez látszik egyrészt az anyagokon (gumírozott, kellemes tapintású hátlap, fém élek), de leginkább az árán: Európában 599 euró (úgy 190 ezer forint) lesz a listaára. Ez kevesebb, mint amibe egy új iPhone kerül, de drágább, mint egy jobb Samsung.

TCL Communcation's CEO Nicolas Zibell presents the new BlackBerry Key One at the Mobile World Congress centre in Barcelona on February XXX, 2017, before the start of the world's biggest mobile fair, held from February 22 to February 25. / AFP PHOTO / Josep Lago
AFP PHOTO / Josep Lago


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.