Mobiltech

Ez a kínai gyártó teljesen másképp fogta fel a hajlítható kijelzőt

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.27 | 10:18

Szó sincs tablet és telefon kombóról, a Nubia csuklóra görbített egy okostelefont.

Kép: Nubia

Többek között a Samsung és a Huawei kettő az egyben tabletet és telefont csináltak a hajlítható kijelzőből.  A Nubia ezzel szemben egy karkötőszerű, vékony kijelzős telefont csinált, ami nagyjából olyan, mint egy vastag karóra.

Legutóbb egy 2018-as rendezvényen találkozhattunk a Nubia Alphával, akkor viszont még senki nem nyúlhatott hozzá, most az MWC-n viszont megosztották a specifikációkat. Négy inch-es OLED kijelzőt kapott, 920×192-es felbontással, amit a hajlítható kijelző-specialista Visionox gyártott nekik.

Állításuk szerint ez a legnagyobb hordható kijelző a piacon, amelyet egy brutálerős polimer véd a hőtől és az ütéstől. Ezen kívül pedig vízálló is, bár ezt nem mutatták be a rendezvényen. Mindössze 1 GB RAM került bele, 8 GB tárhely és egy Snapdragon Wear 2100 processzor, ami külön hordható eszközökbe terveztek. Az akkumulátor 500 mAh-ás, aminek elvlieg bírnia kell egy-két napig egy töltéssel.

Természetesen nem az egyre nagyobb kijelzős okostelefonoknak állítottak versenytársat, sokkal inkább az okosóráknak, amelyek eddig elég kicsi kijelzővel rendelkeztek.

A Nubia Alpha rendelkezik a telefonok funkcióival, lehet rajta telefonálni, netezni, és három verzióban árulják:

  • 450 euró lesz a legolcsóbb fekete modell, amibe nem került WiFi, csak bluetooth.
  • 550 euróba kerül a 4G-s verzió,
  • a legdrágább, 650 eurós darabot pedig 18 karátos aranyba burkolják.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló