Mobiltech

Mi magyarok pizzát szeretünk rendelni, és semmi mást

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.11 | 15:18

A legnagyobb hazai fizetős app az OTP Mobil Simple alkalmazása tulajdonképpen egy mobil pláza. Vehetsz mozijegyet, fizetheted a parkolást, az autópályamatricát, vásárolhatsz könyvet vagy rendelhetsz rajtuk keresztül ételt is.

Nos, a felmérések szerint a Simple rendszerén keresztül lebonyolított ételrendelések durván negyede pizza.

Remek étel a pizza, mindent túlél, amit elkövetnek ellene. És itt nem az ananászos verzióra gondolunk, amit bár illik utálni, de azért van, hogy jólesik. Sokkal inkább arra, hogy az 1830-ban megnyitott első igazi nápolyi pizzéria – Antica Pizzeria a neve – óta minden kontinensre elhurcolták az ételt, készült belőle még nutellás verzió is, de a lelke megmaradt.

A Simple frissen kiadott statisztikája szerint ráadásul hiába van nagy divatja a hamburgereknek, a legnépszerűbb rendelős étel továbbra is a pizza. Az OTP Mobil appján keresztül 120 ezer 406 adag ételt rendeltek az ország különböző pontjain. (Emellett durván 38 ezer feltétet és 10 ezer köretet is.) A 120 ezer tál ételből közel 37 ezer pizza volt, tehát majdnem a negyedét teszi ki a forgalomnak egy ételkategória.

A budapestiek a legelszántabb rendelők, ők adják a forgalom 79,79 százalékát. Az ügyfelek jellemzően a délutáni és esti órákban rendelnek, és a legtöbb rendelés a negyedik negyedévre esik. Ezt a két adatot összeolvasva azt kapjuk, hogy télen, amikor korán sötétedik, a fene se akar lemenni boltba, ha egyszer már hazaért.

A nagy ananászos svindli

A Simple statisztikája szerint a legnépszerűbb kategória a pizzán belül a hawaii. Ezerötszáz ananászos pizzát rendeltek a vizsgált időszakban. Ez akár jóvátétel is lehetne az ananászos pizzának. De egyben azt is jelenti, hogy a fennmaradó 35 ezer 500 pizza közül egy sem volt, ami eléri az alacsonynak tűnő 1500-as számot. Legalább ennyire valószínű, hogy a szalámis pizzának van három másik névváltozata, a négysajtost hívják még quatro fromagginak is.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...