Mobiltech

Már a Viber is a Snapchat után lohol

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.13 | 13:50

Nem csak a Facebook-birodalom nyúlja a Snapchat funkcióit: a Viber is bevezette a magától törlődő üzeneteket.

Lassan nem lesz olyan üzenetküldő, aki ne vett volna valamilyen ötletet a Snapchattől. Kép: Viber
Lassan nem lesz olyan üzenetküldő, aki ne vett volna át valamilyen ötletet a Snapchattől. Kép: Viber

Nem elég, hogy a Snapchatet a Facebook (és az Instagram is) szanaszét lopja, most már a Viber is az bevezette a Snapchat védjegyének számító, magától törlődő üzeneket.

Az új, “Secret Chat” funckióval a felhasználók beállíthatják, hogy mennyi idő múlva törlődjenek az üzeneteik: ezzel továbbgondolták a Snapchat módszerét, ahol opciók nélkül, magától törlődnek az üzenetek, miután megtekintették azokat. Az ötletgazdához hasonlóan itt is jelzést kap a másik fél, ha a partnere képernyőfotót csinált a csevegésről.

Több átalakuláson esett át mostanában a cég és az app is: egy hónapja a korábban mobilhirdetésekért felelős Djamel Agaoua lett a vezérigazgató. Az alkalmazásba több új funkciót vezettek be: ilyenek az e-kereskedelem gomb, a nyilvános felhasználói fiókok (márkák számára), videohívás egy gombnyomással, és a fentihez hasonlóan egy ideje a multimédiás tartalmakat is be lehet állítani úgy, hogy megtekintés után eltűnjenek.

Mással is próbál versenytársaihoz zárkózni az új funkciók mellett a Viber: titkosítást és rejtett üzenetküldést is bevezettek, de kutatók szerint ezek döcögősen működnek – írja a TechCrunch. Pontosan nem tudni, hogy mennyire pörög most az app: a cég állítása szerint 800 millió felhasználójuk van, de azt már nem áruják el, hogy ebből ténylegesen hányan aktívak.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.