Mobiltech

Itt vannak leginkább mobilnetfüggő országok, na kik a győzetesek?

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.16 | 08:03

A legtöbb mobil okoseszközt használó országok listája megmutatja, hogy 100 lakosra mennyi eszköz jut. A számok megmutatják, hogy még messze vagyunk az egy ember, egy netre kötött eszköztől, de fontos milyen országok állnak az élen.

Ma már nemcsak a mobiltelefon a mobil internethasználó, egyre több hétköznapi eszköz van a netre kötve, hogy jobban és okosabban dolgozzon nekünk, okosóra, okoshűtő, okosmosógép, ez az Internet of Things, röviden az IoT. Legismertebb cuccai az okostelefon és az okosóra.  Nézzük a Deutsche Welle filmje alapján, hogy melyik országok állnak az élen, és hány okoskütyüjük van.

3. Svájc – 29 okoseszköz / 100 lakos

Svájcban még a szénát se vasvillával szórják a tehenek alá, hanem egy speciális szénaszóró okosgéppel.

2. Dánia – 32,7 okoseszköz / 100 lakos

Dánia is a vidék és a mezőgazdaság okosítávál érte el a második helyet. Vezető nélküli, GPS-re kötött traktorok aratják le a terményeket, egyszóval vidéken is mindenütt dolgozik a net.

1. Dél-Korea – 37.9 okoseszköz / 100 lakos

A ázsiai országban a Samsung hazájában mindent meg lehet oldani okoseszközökkel. És most már akkor nehezebb az életed, ha nincs ilyened. Próbálj meg kondizni egy koreai konditeremben, fitnesz okosóra nélkül estélytelen lesz, hogy elkezdj mozogni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló