Mobiltech

A Samsung újrahasznosítaná a Note 7-et

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.28 | 17:35

Környezetvédelmi okokra hivatkozva dobná újra piacra a dél-koreai cég a korábban magától kigyulladó telefonjait.

(kép: George Frey/Getty Images)
(kép: George Frey/Getty Images)

Persze a zárlatokat okozó akkumulátorokat kicserélnék benne (kisebbekre, amik nem melegszenek túl, és természetesen nem gyulladnak fel), és csak ezután árulnák újra a tömegesen visszahívott phabletet, de ezt is csak azokon a piacokon, ahol a helyi hatóságok engedélyezik nekik. Az már biztos, hogy például az Egyesült Államokban nem kerülnek majd a piacra ilyen „javított” modellek.

A többi helyen a telefonok újrahasznosítása mellett döntöttek, ugyanis olyan nagy mennyiségről van szó (4,3 millió darab), hogy rendkívül káros lenne csak úgy szemétre dobni a Galaxy Note 7-eseket. Így a más készülékekben is felhasználható alkatrészeket (például a kamerát) kiszerelnék az okostelefonokból, a többit pedig nyersanyagként hasznosítanák újra külső cégek bevonásával.

A Samsung kis híján belebukott a Galaxy Note 7-esek hibájába, mint utóbb kiderült, egy tervezési és gyártási hiba miatt gyulladtak ki tömegesen tavaly az akkor piacra dobott phabletek, aminek következtében végül az egész készletet visszahívták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.