Mobiltech

A Samsung Galaxy S8 korrekt telefon, de nem váltja meg a világot

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.29 | 20:45

A világpremierrel egy időben mutatkozott be a Samsung új csúcskategóriás okostelefonja a Vodafone üzletében a Westendben, ahol egyenesen az okostelefonok új korszakát harangozták be, ami erős túlzás, érkezik viszont néhány izgalmas újítás és egyelőre egy telefon sem robbant fel.

A Dél-Koreai gyártó a felrobbanás miatt visszahívott készülékek botránya után láthatóan nagyon keményen dolgozott az új telefonon. Bár ezt több megszólaló is igyekezett kihangsúlyozni az eseményen, az új telefon nem fogja elhozni az okostelefonok új generációját.

A készülék kialakításában az Infinity screen jelenti a leglátványosabb újítást. Ez egy izgalmas elnevezés arra, hogy az új telefonnak nagyobb a kijelzője és nincs kerete. A Home gomb sem töri meg a képernyőt és a felbontás is jelentősen nőtt, olyannyira, hogy HDR minősítést is kapott.

Az új képernyő szép és a keret nélküli design vélhetően általánossá válik majd a többi márkánál is, azonban igen távol van a paradigmaváltástól. Eddig talán minden új okostelefon kijelzője valamivel nagyobb lett elődjénél és a keret hiánya sem újdonság. Az S8-nak azonban néhány valóban új funkciója is:

  • A DeX nevű állvány segítségével egyszerűen köthetjük össze a készüléket billentyűzettel és egérrel.
  • Vezetéknélküli kapcsolót kapunk a Samsung saját VR rendszeréhez, a Gear VR-hoz.
  • Új  Gear 360 kamera érkezik, mely segítségével már 3D-ben is Facebook Live-ozhatunk.
  • Jó minőségű AKG fülhallgató jár a telefonhoz, amely a veszteség nélküli hangfájlokat is képes lejátszani.
  • Itt a Bixby, a Samsung Sirije és más az Apple-nél már létező dolgok, mint a telefonos fizetés vagy a Samsung Health.
  • Már nem csak PIN kóddal, hanem ujjlenyomattal, retinával és még arcfelismeréssel is felnyithatjuk a telefont. Az utóbbival azért óvatosan mert valószínűleg viszonylag egyszerűen kijátszható egy fényképpel.

Az S8 és S8+ készülékek azt mutatják, hogy a cég stratégiai döntést hozott: a tavalyi botrány után nagyon kockázatos lett volna valami radikális újításba belevágni, ezért inkább létrehoztak egy vonzó de óvatos, kevés kompromisszumot tartalmazó, csúcskategóriás telefont, mely szinte biztos, hogy nem fog felrobbanni. Ha szereted Samsung készülékedet és valami hasonlót szeretnél, csak jobbat, akkor az S8 és S8+ nem fog csalódást okozni. Ha az okostelefonok új generációjára vársz, akkor várj még.

Az új Galaxy telefonok már előrendelhetőek a Vodafone weboldalán és április 28-tól már az üzletekben is kaphatóak. Ha viszont előrendelsz, akkor már 20-án a tiéd lehet. Az S8 275 ezer forintba kerül, míg az S8+ 300 ezerbe. Összehasonlításképp az iPhone 7 256 ezer forintért vásárolható meg Magyarországon, a 7 Plus pedig szintén 300 ezerért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.